Hyppää sisältöön

Koulujen päättäjäisviikonloppu on poliisille yksi vuoden vilkkaimmista viikonlopuista

Koulujen päättyminen ja nuorten valmistuminen on hieno asia, mutta päättäjäisviikonloppuun liittyy poikkeuksetta myös lieveilmiöitä. Poliisi vahvistaa rivejään aina päättäjäisviikonlopuiksi.

Juhlijoita Eiranrannassa.
Kuvituskuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Elina Niemistö
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisilla on edessään yksi vuoden vilkkaimmista viikonlopuista, kun juhlitaan koulujen päättäjäisiä. Alkoholista johtuvat häiriökäyttäytymiset ja kiinniotot lisääntyvät.

Poliisi on varautunut lisäämällä henkilökuntaa ja partioita viikonloppuöiksi.

– Meillä on vahvistetut työvuorot ja erityisesti tullaan tekemään alkoholi- ja huumausainevalvontaa, sekä kohdistamaan valvontaa etenkin nuorison suosimille paikoille, selittää komisario Pauli Latvanen Pohjanmaan poliisista.

Sää ratkaisee poliisin työt päättäjäisviikonloppuna
Jos koulujen päättäjäisviikonloppuna aurinko paistaa ja on lämmin, poliisi tietää, että tekemistä riittää. Elina Niemistön haastateltavana on komisario Pauli Latvanen.

Lue myös: Poliisi joutui turvautumaan poikkeukselliseen voimankäyttöön Seinäjoella – päättäjäisviikonlopun hulinat teettivät poliisille satoja tehtäviä

Viime vuonna lähti lapasesta

Viime vuonna nuorten juhlinta karkasi tyystin käsistä mm. Seinäjoella, jossa poliisiinkin kohdistui vastustusta. Pohjanmaan poliisista sanoo, että sellaiseen ei voi sinänsä erikseen varautua, mutta jo

– Nämä ovat onneksi olleet yksittäistapauksia, mutta jos joudutaan isompiin ihmisjoukkoihin menemään, niin sitten puututaan useammalla partiolla, sanoo Latvanen.

Latvanen arvioi, että päihtyneenä ja joukossa tyhmyys vaan voi tiivistyä.

– Poliisilla on nollatoleranssi, joten jos lieveilmiöitä tulee, niin tarpeen vaatiessa joukko hajotetaan ja porukka poistetaan.

Poliisi toivoo tietenkin rauhallista, mutta odottaa vilkasta viikonloppua, etenkin jos sää on kaunis.

– Poliisitoiminnassa säällä on valtava merkitys. Jos kaatamalla sataa vettä tiedetään, että vuoro on rauhallinen, mutta jos on kaunis ilma ja kahtakymmentä näyttää mittari, se lisää meidän työtaakkaa, tietää Latvanen.

Suosittelemme