Hyppää sisältöön

Uskomaton välierätaistelu Ranskan avoimissa päättyi dramaattisesti nilkan pyörähdykseen – Nadal hakee sunnuntaina 14. mestaruuttaan, vastassa Norjan Ruud

Alexander Zverev makaa kentällä ja Rafael nNadal tulee katsomaan tilannetta.
Alexander Zverev makasi tuskissaan kentällä nilkan pyörähtämisen jälkeen. Kuva: Getty Images
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Ranskan avoimen tennisturnauksen ensimmäinen välieräottelu Rafael Nadalin ja Alexander Zverevin välillä oli todella kovaa ja sitkeää taistelua. Ottelua pelattiin yli kolme tuntia, mutta se päättyi silti pahasti ennenaikaisesti.

Kolmanneksi sijoitettu saksalainen Zverev pelasi vahvasti. Hän johti avauserää murrolla. Nadal nousi tasoihin ja erän ratkaisua haettiin katkaisupelistä. Zverevillä oli siinä neljä eräpalloa, mutta Nadal osoitti, kuinka vaikea häntä on voittaa Roland Garrosin massakentillä. Espanjalainen nousi tiebreakin voittoon luvuin 10–8 ja vei puolitoista tuntia kestäneen avauserän 7–6.

Toisessa erässä nähtiin useita syötönmurtoja ja siinäkin päädyttiin lopulta katkaisupeliin. Ottelu kuitenkin päättyi dramaattisesti, kun Zverevin nilkka pyörähti ikävän näköisesti. Saksalainen vietiin pyörätuolilla pois kentältä. Hän palasi hetken kuluttua kainalosauvojen kanssa kättelemään Nadalin. Toinen erä oli siis luovutushetkellä vielä kesken, mutta ottelua oli pelattu jo yli kolme tuntia.

– Tämä on hyvin surullista hänelle. Hän pelasi uskomatonta turnausta. Tiedän, kuinka paljon hän taistelee voittaakseen Grand Slam -turnauksen. Olen varma, että hän voittaa ei vain yhden vaan paljon enemmän, Nadal sanoi.

Zverev ei ole voittanut vielä yhtään Grand Slam -turnausta. US Openissa 2020 hän pelasi finaalissa Dominic Thiemiä vastaan ja voitti kaksi ensimmäistä erää, mutta hävisi ottelun. Nyt Zverev pelasi erittäin vahvaa turnausta. Hän voitti nousevan supertähden Carlos Alcarazin ja haastoi tosissaan myös Nadalia ennen loukkaantumistaan.

Tänään 36 vuotta täyttävä Nadal tavoittelee sunnuntaina käsittämätöntä 14. mestaruuttaan Ranskan avoimissa ja 22:ta Grand Slam -turnausvoittoaan.

Finaalissa Nadal kohtaa norjalaisen Casper Ruudin. Ruud voitti välierässä Kroatian Marin Cilicin 3–6, 6–4, 6–2, 6–2.

Ottelu keskeytyi vähäksi aikaa kolmannessa erässä, kun mielenosoittaja pääsi kentälle ja kytki itsensä verkkoon.

Maailmanlistalla kahdeksantena oleva Ruud on ensimmäinen norjalainen miespelaaja Grand Slam -turnauksen finaalissa. Ruud on harjoitellut paljon Nadalin akatemiassa Mallorcalla.

– Katson ylöspäin Rafaan. Hän on täydellinen esimerkki siitä, kuinka käyttäytä kentällä, hän ei koskaan luovuta eikä valita. Hän on aina ollut idolini, Ruud sanoi.

Ruud voitti turnauksen toisella kierroksella Emil Ruusuvuoren.

Lue myös:

Ilmastoaktivistin tempaus ja Zverevin loukkaantuminen säikäyttivät Ranskan avoimissa – "Näyttää siltä, että vammani on todella vakava"

Heliövaaran ja Glasspoolin taika murtui ja uskomaton tie katkesi puolivälieriin – "Se jäi muutamasta pisteestä vajaaksi"

Suosittelemme