Hyppää sisältöön

Mopoilija kaahasi Kemissä viime yönä poliisin tutkaan 120 km/h

Mopon kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kemin ohella poliisilla oli tehtäviä Torniossa ja Pellossa.

Kaksi poliisia työvaatteissa.
Meri-Lapin poliisilla riitti viikonloppuna tehtäviä. Kuva: Juuso Stoor / Yle
Pekka Viinikka

Poliisi sai perjantai-iltana ja yön kuluessa useita ilmoituksia hätäkeskukseen mopoilijasta, joka ajoi kovaa vauhtia Kemin alueella. Mopoilija ajoi poliisin tutkaan 120 km/h nopeudella. Virkavalta yritti pysäyttää mopoilijan, mutta hän ei noudattanut pysähtymismerkkejä.

Poliisi sai kuljettajan kiinni myöhemmin yöllä ja hän osoittautui 17-vuotiaaksi kemiläiseksi nuoreksi. Mopon kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Kaaharista tehtiin myös ikänsä vuoksi lastensuojeluilmoitus.

Poliisipartio pysäytti Pellossa rattijuopon, joka puhalsi alkometriin 0,33 mg/l. Hänellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Pellolaismies on jäänyt vuoden sisällä kiinni 12 kertaa kulkuneuvon kuljettamisesta ilman ajo-oikeutta.

Torniossa sattui perjantaina henkilöauton ja traktorimönkijän liikenneonnettomuus, jossa mönkijän kuljettaja sekä matkustaja loukkaantuivat. Molempien kulkuneuvojen kuljettajia epäillään liikenneteutvallisuuden vaarantamisesta.

Suosittelemme sinulle