Hyppää sisältöön

Pysäyttämätön Iga Swiatek juhlii Ranskan avointen mestaruutta vakuuttavan esityksen päätteeksi – nousi samaan sarjaan Venus Williamsin kanssa

Yhdysvaltojen tenniksen teinitähti Coco Gauff ei kyennyt pysäyttämään maailmanlistan ykkösen Iga Swiatekin voittoputkea ja marssia toiseen Ranskan avoimen tennisturnauksen mestaruuteen. Puolalainen voitti ottelun kahdessa erässä 6–1, 6–3.

Iga Swiatek kuvassa.
Iga Swiatek nappasi uransa toisen grand slam -voiton. Kuva: Getty Images
Paavo Forsberg
Avaa Yle-sovelluksessa

Puolan Iga Swiatek voitti Yhdysvaltojen Coco Gauffin suoraan kahdessa erässä (6–1, 6–3), ja juhlii Ranskan avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpelin mestaruutta.

Swiatek teki kovan tempun, sillä voitto oli hänelle jo 35:s perättäinen. Myös lajilegenda Venus Williamsilla on WTA Tourin mukaan 35 peräkkäistä voittoa. Naiset jakavat nyt 2000-luvun pisintä voittoputkea WTA-naistenniksessä. Serena Williamsilla on 34 perättäistä voittoa.

Grand slam -mestaruus on Swiatekin uran toinen. Naisten WTA-maailmanlistan ykkönen voitti Ranskassa myös vuonna 2020.

– Kaksi vuotta sitten Ranskan avointen voitto oli jotain, jota en voinut kuvitella, se oli uskomatonta. Tällä kerralla tein kaikkeni päästäkseni tähän pisteeseen, vaikka paineet olivat kovat.

Lopuksi Swiatek muistutti Ukrainan vaikeasta tilanteesta ja sai raikuvat aplodit.

Kehuja riitti myös nuorelle vastustajalle. WTA-maailmanlistalla sijalla 23 majaileva Gauff, 18, haki uransa ensimmäistä aikuisten grand slam -voittoa.

– Haluan onnitella sinua. Teet hienoa työtä. Edistyt joka kuukausi. Kun olin ikäisenäsi ensimmäistä kertaa ammattilaisena, minulla ei ollut hajuakaan, mitä olen tekemässä. Sinäkin tulet pääsemään huipulle, olen varma siitä, 21-vuotias Swiatek sanoi palkintoseremoniassa.

Coco Gauff kuvassa.
Coco Gauff joutui tyytymään kakkossijaan. Kuva: Getty Images

Gauff pysyi myönteisenä tappion hetkellä.

– Toivottavasti voimme pelata tulevaisuudessa lisää finaaleita yhdessä. Ehkä jonain päivänä voitan.

Swiatekille jo kuudes turnausvoitto tänä vuonna

Swiatek päihitti matkallaan mestaruuteen Lesia Tsurenkon, Alison Risken, Danka Kovinicin, Qinwen Zheng, Jessica Pegulan ja Daria Kasatkinan. Ainostaan Zheng kykeni voittamaan erän mestaria vastaan.

Toisen erän alussa näytti jo hetken siltä, että Gauff pääsee peliin mukaan, kun Swiatek sortui muutamiin virheisiin. Samaan aikaan Gauff sai peliään rullaamaan paremmin ja otti kaksi ensimmäistä pistettä nimiinsä.

Sitten alkoi Swiatekin kiri. Hän syötti kovia palloja, joihin Gauff ei päässyt vastaamaan. Gauffin pallot jäivät välillä verkkoon. Gauff sai vielä yhden pisteen, mutta Swiatek vei erän nimiinsä lukemin 6–3 ja voitti tunnin ja 10 minuuttia kestäneen ottelun.

Swiatek on ollut tänä vuonna hirmuisessa vireessä. Hän on voittanut jo yhteensä kuusi tennisturnausta. Ranskan avointen lisäksi Swiatek oli ykkönen Indian Wellsin sekä Miamin, Qatarin, Stuttgartin ja Italian avoimissa tennisturnauksissa.

Päivitetty 18.02: lisätty pelaajien kommentit.

Lue lisää:

Ashleigh Barty päätti pitkän odotuksen – ensimmäinen australialainen mestari sitten vuoden 1978: "Unelmat kävivät toteen"

Ilmastoaktivistin tempaus ja Zverevin loukkaantuminen säikäyttivät Ranskan avoimissa – "Näyttää siltä, että vammani on todella vakava"

Suosittelemme