Hyppää sisältöön

Huuhkajille karvas 1–1-tasapeli – viime hetken takaisku jäi mietityttämään Markku Kanervaa: "Olisi sen voinut viheltääkin"

Huuhkajat jakoi pisteet ensimmäisessä Kansojen liigan ottelussaan Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Suomen maalin viimeisteli Teemu Pukki. Vieraiden tasoitusmaali syntyi lisäajalla.

Bosnia-Hertsegovina tasoitti ottelun lisäajalla
Riku Porvari,
Sami Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Huuhkajat päätyi pistejakoon Bosnia-Hertsegovinan kanssa maalein 1–1 Kansojen liigan avausottelussa. Suomen maalin rangaistuspotkusta teki tuttuun ja totuttuun tapaan Teemu Pukki. Tasoitusmaalin lisäajalla iski Smail Prevljak.

Suomi hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa ja sai puolikkaan viime minuuteilla maalin. Pallo osui Sanjin Prcicin käteen, ja Pukki pääsi laukomaan johtomaalin pilkulta.

Katso rangaistuspotkuun johtanut tilanne ja Pukin maali alta.

Toinen puoliaika alkoi ja päättyi Bosnia-Hertsegovinan hallinnassa, eikä Suomi lopulta pystynyt pitämään nollapeliä. Vieraiden tasoitusmaali syntyi, kun erotuomarin antamaa lisäaikaa oli pelattu jo kolme minuuttia.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kertoi Yle Urheilulle, että maaliin johtanut tilanne jäi mietityttämään häntä.

– Kiva nähdä uudelleen tuo maalitilanne. Mielestäni näytti siltä, että (Robert) Ivanovia työnnettiin selästä. Kyselin tuomarilta siitä ja hän sanoi, että se oli comme ci comme ça (niin ja näin). Olisi sen voinut viheltääkin, Kanerva sanoi.

Kanerva kuitenkin totesi sen olleen vain "yksi tilanne". Hän sanoi, että Suomella oli mahdollisuuksia tehdä enemmän maaleja. Kanerva kertoi joukkueen olevan pettynyt tasatulokseen. Hänen mukaansa voittoa tietenkin tavoiteltiin ja se oli myös "niin lähellä".

– Tällaista jalkapallo välillä on, että viime hetkillä tulee niitä takaiskuja. Kokonaisuutena pelaajat taistelivat hyvin ja antoivat kaikkensa kentällä. Kyllä tää silti raakaa on.

Katso Huuhkajien tunnelmia ottelusta. Yle Urheilun haastattelussa kävivät muun muassa Lukas Hradecky, Teemu Pukki ja Markku Kanerva.

Kanervan mukaan Bosnia-Hertsegovina sai ottelun loppupuolella pelin hallintaansa ja luotua maalipaikkoja. Tiedossa oli, että vastustaja on kova keskitystilanteissa. Lopulta 1–1-tasoitusmaali tulikin keskityksestä.

– Harmittaa tosi paljon tuo tasoitusmaali, Huuhkajat-puolustaja Nikolai Alho murjaisi.

– Tietty harmittaa tuo viime hetkien maali. Ehkä se kuvasi peliä, ehkei me ansaittu voittaa tätä, myönsi maalintekijä Teemu Pukki.

Kapteeni Lukas Hradeckya Huuhkajien "lopun nukahdus" jäi harmittamaan, mutta hän jaksoi fiilistellä myös Olympiastadionin tunnelmaa.

– Tätä varten tämä on hienoa joka kerta pelata täällä. Harmi, että viime hetken nukahdus, ei palkittu kotifaneja. Karvaalta tuntuu, aika tarkkaileva matsi, maalivahti niputti.

Suomen pelit jatkuvat tiistaina kotiottelulla Montenegroa vastaan. Suora lähetys TV2:ssa alkaa kello 18.15 ja ottelu pääsee vauhtiin kello 19.

Katso maalikooste ottelusta alta.

Maalikooste: Suomi – Bosnia-Hertsegovina 1–1 (1–0)

Päivitys 22.19: Lisätty juttuun maalikooste ja video Huuhkajien tunnelmista ottelun jälkeen.

Lue myös:

Huuhkajien johto suli lisäajalla, Hradecky harmitteli "lopun nukahdusta" – näin Kansojen liigan avausottelu eteni

Lukas Hradecky sai kunnianosoituksen, joka teki hänet ylpeäksi – tuore kapteeni kertoo, mikä erottaa Huuhkajat muista maajoukkueista

Huuhkajien myllätty puolustus etsii uusia sankareita, joista yksi voi olla Miro Tenho – muutos tarjoaa myös uudenlaisia mahdollisuuksia

Kevin De Bruyne tyrmäsi kilpailun, josta Huuhkajien pelaajat ovat innoissaan – tästä kiistellyssä Kansojen liigassa on kyse

Suosittelemme