Hyppää sisältöön

Kalle Samooja nousi uskomattomasti voittoon golfin Euroopan kiertueella! Kenttäennätys päätöspäivänä ja paikka US Openiin

Kalle Samooja pelasi sunnuntaina hirmukierroksen ja otti uransa ensimmäisen turnausvoiton golfin Euroopan kiertueella.

Kalle Samooja pussaa pokaalia golfin Euroopan kiertueella.
Kalle Samooja sai käsiinsä uransa ensimmäisen mestaruuspokaalin golfin Euroopan kiertueelta. Kuva: Getty Images
Riku Porvari
Avaa Yle-sovelluksessa

Kalle Samooja on voittanut golfin Euroopan kiertueen osakilpailun Saksan Hampurissa.

Samooja nousi voittoon hurjan päätöskierroksensa ansiosta. Hän teki kenttäennätyksen tuloksella -8. Suomalaisen kokonaistulos kisasta oli -6.

– Lyhyen elämäni paras kierros. Siinä osui kaikki kohdalleen, Samooja kertoo.

Voitto on Samoojan ensimmäinen Euroopan kiertueella. Samalla hän varmisti paikan major-turnaus US Openissa, joka pelataan 16.–19. kesäkuuta Yhdysvaltain Massachusettsissa. Palkintorahaa hän koppasi 297 500 euroa.

– US Open oli yksi tämän kauden tavoitteita ja tuli nyt klaarattua. Sen paikan eteen on paljon paiskittu hommia, joten tämä lämmittää sydäntä, Samooja sanailee.

Hänen mukaansa kesän ohjelma ei muuttunut merkittävästi. Ensi viikolla oli tarkoitus pelata Ruotsissa, mutta nyt tie vie US Openiin, Samooja kertoo.

– British Openiin haluaisin varmistaa paikan, joten sitä silmällä pitäen pelataan seuraavat viikot.

Hetki voiton varmistumisen jälkeen Euroopan kiertueen haastattelussa kysyttiin, onko Samoojalla läheisiä ihmisiä, joita hän haluaisi kiittää. Samooja piti tauon, herkistyi kyyneliin ja kiitti vaimoaan.

– Tämä on todella erityistä. Matka on ollut pitkä, ja muutaman kerran olen ollut lähellä voittoa, Samooja sanoi haastattelussa.

Samoojan voittohaastattelun voit katsoa alla olevasta twiitistä:

Kisan viimeisellä kierroksella Samooja teki huiman nousun pelattuaan kahdeksan birdietä. Hän kampesi itsensä sijalta 21 koko kilpailun voittoon.

Samoojan voittoa edesauttoi lauantain jälkeen kisaa johtaneen Ranskan Victor Perezin pieleen mennyt viimeinen kierros (+2). Myöskään alankomaalainen Wil Besseling ei onnistunut lopussa nousemaan Samoojan ohi (-1).

Besseling oli kokonaiskilpailun toinen (-4), kolmannen sijan jakoivat Englannin Richard Mansell (-3) ja Perez (-3).

Suomen Mikko Korhonen sijoittui kokonaiskilpailussa 40. sijalle yhteistuloksella +5.

Päivitys 20.10: Lisätty juttuun Samoojan Yle Urheilulle antamat kommentit.

Korjaus 20.58: Samoojan palkintopotti on 297 500 euroa, eikä aiemmin jutussa mainittu 291 660 euroa.

Lue myös:

Golfvaikuttajat kertovat Kalle Samoojan olevan hyvä esikuva nuorille – rautainen ammattilainen harjoittelee ahkerasti ja välittää läheisistään

Samooja taipui Dubaissa kahdeksanneksi, vaikka "veto tuntui jopa viikon parhaalta" – vain Pulkkanen mukaan Euroopan kiertueen huipennukseen

Golflahjakkuus Sami Välimäki avaa epäonnekasta valmistautumiskauttaan – "Korona sotki, pari kuukautta pelkkää hallissa pelaamista"

Pulkkanen pelasi lauantaina yhden elämänsä golfkierroksista Euroopan-kiertueella

Suosittelemme