Hyppää sisältöön

Pieni Kangasalan kaupunki kokeilee sotealan sijaisten löytämistä uudella tyylillä – sopivan vuoron voi varata pyyhkäisemällä puhelimen näytöllä

Pirkanmaalaiskaupunki tavoittelee sijaisten löytämistä aiempaa laajemmalta alueelta.

Kangasalan kunnan työpaikkojen mobiilivarausjärjestelmä
Kangasalan kunnan SoTender Kuva: Kangasalan kunta
Pasi Punkari
Avaa Yle-sovelluksessa

Kangasalan kaupunki on kehittänyt sijaisille oman keikkatyösovelluksen, jossa pyritään avoinna olevien sijaisuuksien helppoon seuraamiseen ja varaamiseen.

SoTender -digipalveluun rekisteröitynyt käyttäjä voi selailla kaupungin terveys-, vanhus- ja kehitysvammahuollon vapaita vuoroja ja varata sijaisuuden yhdellä pyyhkäisyllä. Tavoitteena on saada sijaisia aiempaa laajemmin tarjolla oleviin sijaisuuksiin.

– Tällä hetkellä rekisteröityneitä käyttäjiä on 80. Pääosin oman kaupungin sijaisia, mutta myös muualta tulevia, kertoo Kangasalan kaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksen hallinnon henkilöstöpäällikkö Aila Halsinaho.

Haastatteluhetkellä oli avoinna 25 työvuoroa heinäkuun alkuun asti.

Palvelu on ollut käytössä maaliskuusta lähtien omalle henkilöstölle, mutta nyt sitä halutaan laajentaa myös kaupungin ulkopuolelle.

– Saatu palaute on ollut myönteistä. Erityisesti helppokäyttöisyys ja nopeus on saanut kiitosta, kertoo Aila Halsinaho.

Keikkatyöt keskitetään digipalveluun

Työvuoroja on tarjolla sairaanhoitajille, lähihoitajille, kehitysvammahuollon ohjaajille, hoiva-avustajille ja terveydenhoitajille. Tarjontaa on tarkoitus laajentaa muihin sote-palveluihin kehitystyön edetessä.

Kangasalla on 40 esihenkilöä, joista toiset käyttävät palvelua aktiivisemmin ja toiset vähemmän. Kangasala on keskittänyt sote-palvelujen keikkatyövuorojen varaamisen kokonaan digipalveluun. Vakituiset ja pidemmät määräaikaisuudet pidetään edelleen auki Kuntarekryssä.

Rekrytointipalveluun kirjautuneet käyttäjät pääsevät selaamaan vapaita sijaisuuksia ja voivat tilata ilmoituksia uusista vuoroista puhelimeensa tai sähköpostiinsa.

Rekisteröitymisen yhteydessä tarkastetaan käyttäjän ammattioikeudet, jonka jälkeen työntekijä voi tehdä varauksia työvuoroihin. Esihenkilöt hyväksyvät aina työntekijöiden työvuorojen varaukset.

Palvelu tuodaan nyt laajemmin Kangasalan ulkopuolelle, jotta tulevan kesän sijaistilanteeseen pystyttäisiin paremmin vastaamaan.

Suosittelemme