Hyppää sisältöön

Kainuun kuntien välinen joukkoliikenne siirtyi kesäaikatauluihin

Talvikauteen verrattuna joukkoliikenteessä on tehty pieniä reitti- ja aikataulumuutoksia sekä suurempia muutoksia. Kuntien välinen työmatka- ja asiointiliikenne jatkuu myös kesällä.

Matkakeskuksen pihalla on junaa ja linja-autoa odottavia ihmisiä.
Kesäaikataulut ovat voimassa 8. elokuuta saakka. Kuva: Tiia Korhonen / Yle
Tiia Korhonen

Kainuun kuntien välisen joukkoliikenteen kesäaikataulut ovat tulleet voimaan tänään maanantaina.

Osa talvikauden vuoroista jää kesätauolle, mutta kuntien välinen työmatka- ja asiointiliikenne jatkuu myös kesällä. Lisäksi kesän aikatauluissa on huomioitu opiskeluyhteydet Kajaaniin sekä junien liityntäyhteydet.

Kesäaikataulut ovat voimassa 8. elokuuta saakka.

Talvikauteen verrattuna joukkoliikenteessä on tehty sekä pieniä reitti- ja aikataulumuutoksia että suurempia muutoksia. Esimerkiksi Kuusamon ja Kajaanin väliset linja-autovuorot ajetaan 6.6.–2.10.2022 välisenä aikana Hossan luontokeskuksen kautta. Luontokeskus on jatkossa helpommin saavutettavissa, kun aiemmin vuorot ovat pysähtyneet vain Hossantien varren linja-autopysäkeillä.

Lisäksi arkisin Kajaanista Kuhmoon kello 10 ja Sotkamoon kello 10.50 lähteneet linja-autovuorot yhdistetään. Jatkossa kello 10.50 lähtevä vuoro ajaa Kuhmoon ympäri vuoden.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen mukaan matkustajavuorot ovat jääneet odotettua pienemmiksi koronavirustilanteen takia, joten arkisin Kuhmosta Kajaaniin kello 20.50 ja Kajaanista Sotkamoon kello 22.30 lähteneet vuorot lakkaavat. Viimeinen vuoro Kuhmosta Sotkamoon lähtee jatkossa arkisin kello 19.40.

Myös Kajaanin Vimpelinlaakson linja-autovuorojen reittejä on yhtenäistetty. Jatkossa kaikki Sotkamon suunnan vuorot lähtevät Vimpelinlaakso E-pysäkiltä riippumatta siitä, ajetaanko vuoro Kajaanin ja Sotkamon välillä etelä- vai pohjoispuolen kautta.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle