Hyppää sisältöön

Kanta-Hämeen keskussairaalan asiakkaat ovat toivoneet Oma Raitti -verkkopalvelulle mobiilisovellusta

Kanta-Hämeen keskussairaalan Oma Raitti -palvelun käyttäminen helpottuu tulevaisuudessa. Palvelun kautta asiakkaat voivat muun muassa seurata Hoitoaikani -aikajanaa, kirjautua videovastaanotoille ja täyttää esitietolomakkeita.

Nainen pitää sylissään tablettitietokonetta.
Kanta-Hämeen sähköinen palvelualusta Oma Raitti saa mobiilisovelluksensa vuoden 2022 loppuun mennessä. Kuva: Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri
Anne-Maria Niskanen

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri investoi tänä vuonna yli 427 000 euroa Oma Raitti -palvelun mobiilisovellukseen. Sairaanhoitopiiri hakee hankkeeseen 90 000 euron rahoitusta EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen kautta. Jos rahoitus toteutuu, niin se vähentää Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin rahoituksen osuutta.

Kanta-Hämeen keskussairaalan käytössä oleva sähköinen Oma Raitti -palvelu toimii tällä hetkellä ainoastaan verkkoselaimen kautta. Tarkoituksena on kehittää palvelua niin, että se toimii tulevaisuudessa myös mobiililaitteilla eli älypuhelimilla ja tableteilla.

Keskussairaalassa Oma Raitti -palvelua kehittävä digiprojektipäällikkö Kaisa Malmberg kertoo, että asiakkaiden toivomuksena on ollut saada käyttöön mobiilisovellus.

– Mobiililaitteiden käyttö lisääntyy kaiken aikaa, joten tämä on välttämätön investointi, jos haluamme pysyä mukana sähköisten palveluiden kehityksessä osana palvelukokonaisuutta, kuten strategisena tavoitteenamme on ollut, Malmberg kertoo sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Oma Raitti -palvelun kautta sairaalan asiakkaat voivat seurata Hoitoaikani -aikajanaa, kirjautua videovastaanotoille ja täyttää esitietolomakkeita. Lisäksi Oma Raitin kautta pääsee Omakantaan katsomaan kaikkia potilaan omia hoitotietoja ilman uudelleen kirjautumista.

Mobiilisovelluksen toteuttaa Istekki Oy, jonka alihankkijana tomii Digia Oy.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle