Hyppää sisältöön

Annimari Kortteelta kysymyksiä herättävä lausunto – onko MM-haaveet jo kuopattu? Valmentaja: "Tilanne ei ole yhtä hyvä kuin olisimme toivoneet"

Pika-aiturin valmentajan mukaan Kortteen jalkaa vaivaavan kiputilan syytä selvitetään. Korte saattaa keskittyä kilpailemaan vasta elokuussa.

Annimari Korte saapuu maaliin
Annimari Korte pitää hallussaan sadan metrin aitojen naisten Suomen ennätystä 12,72. Kuva: Tomi Hänninen
Paavo Forsberg
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen kärkiaitureihin lukeutuva Annimari Korte saattaa joutua jättämään tärkeitä kilpailuja väliin jalan kiputilan takia. Korte lopetti pika-aitojen loppukilpailun kesken yleisurheilun GP-kisassa Espoossa keskiviikkona.

Korte ei ollut kilpailun jälkeen varma, osallistuuko hän ensi viikon tiistaina kilpailtaviin Paavo Nurmen kisoihin Turussa. Aituri pohti, että hän ehkä keskittyy harjoitteluun ja panostaa täysillä kisoihin vasta elokuussa.

Kortteen lausunto herätti kysymyksen siitä, onko hän jo luovuttanut heinäkuussa käytävien yleisurheilun MM-kisojen suhteen. Elokuussa ohjelmassa ovat EM-kisat.

Kortteen harjoittelua Suomessa valvova valmentaja Mikael Ylöstalo sanoo, että on liian aikaista tehdä päätöstä Oregonin MM-kisoista.

– Kisan jälkeen urheilija ei tietysti pysty tekemään lopullisia ratkaisuja. Pitää katsoa, mikä tilanne on vamman suhteen. Onko siellä vamma, vai mikä sen kiputilan aiheuttaa. Liian aikaista sanoa juuta tai jaata. Tilanne ei ole tietenkään yhtä hyvä kuin olisimme toivoneet, Ylöstalo sanoi.

Yleisurheilun MM-kilpailut alkavat 15. heinäkuuta.

Jalkakivun syytä ei tiedetä

Ylöstalon mukaan toisessa jalassa oleva kiputila haittaa Kortteen juoksutekniikkaa.

– Sen takia juoksu ei liiku eteenpäin kuten pitäisi. Sen enempää en pysty siitä tällä hetkellä sanomaan, Ylöstalo kommentoi torstaina.

Korte oli yhtä ymmällään keskiviikon haastattelussa.

– Toinen jalka pettää alta jostain syystä. En tiedä yhtään, miksi. Se on ollut pari kuukautta sellainen. Tosi hyviä treenejä on kuitenkin ollut, joten odotin juoksevani kovaa. Heti alkuerissä huomasin, ettei toimi yhtään. En tiedä, mikä siinä on, Korte kertoi jalastaan keskiviikkona.

Ylöstalon mukaan tilannetta selvitellään parhaillaan. Kortteen leikkauksen tehnyttä lääkäriä tavoitellaan, jotta saadaan selville, liittyykö nykyinen vaiva viime vuoden leikkaukseen. Kortteen takareidet operoitiin viime vuoden elokuussa.

– Tämän enempää en pysty sanomaan tällä hetkellä. Tällaista huippu-urheilu on, taiteillaan pienten... se on sellaista nuoralla tanssimista.

Paavo Nurmen kisat käydään 14. kesäkuuta Turussa. Yleisurheilun MM-kisat järjestetään 15.–24. heinäkuuta Yhdysvalloissa. EM-kisat Saksassa ovat vuorossa kuukautta myöhemmin.

Yle näyttää Paavo Nurmen kisat 14. kesäkuuta TV2:ssa kello 18.00 alkaen. Kisoja seurataan myös Yle Urheilun sivuilla.

Lue lisää:

Annimari Korte keskeytti ja valitti mystistä jalkavaivaa: "En tiedä, mikä siinä on"

Espoossa nähtiin kaikkien aikojen kotimainen seiväskisa – asiantuntija kertoo, miksi Wilma Murto onnistui jo kauden avauksessaan

Nooralotta Nezirillä on piinaava jalkavamma, joka pahimmillaan estää kävelemisen – kertoo tuskastaan: "Täytyy myöntää, että tilanne ei ole hyvä"

Suosittelemme sinulle