Hyppää sisältöön

Väkijoukkoon Berliinissä ajanutta miestä ollaan siirtämässä psyykkiseen hoitoon

Berliinin keskustassa keskiviikkona tapahtuneessa yliajossa kuoli yksi ihminen ja eri asteisia vammoja sai yhteensä 32. Loukkaantuneista monet olivat luokkaretkeläisiä ja heidän opettajansa kuoli.

Pelastustoimen henkilökunta auttaa loukkaantuneita.
Kuva: Odd Andersen / AFP
Marika Kataja
Avaa Yle-sovelluksessa

Berliinissä väkijoukkoon eilen keskiviikkona ajanutta miestä ollaan siirtämässä psyykkiseen hoitoon, sanoi Berliinin syyttäjän tiedottaja. Syyttäjien mukaan vaikuttaisi siltä, että mies kärsii paranoidisesta skitsofreniasta.

Mies on saanut hoitoa sairauteensa jo ennen yliajoa. Hän oli aiemmin itse hakeutunut lääkäriin. Kotietsinnässä miehen kotoa löytyi myös hänelle määrättyjä lääkkeitä, syyttäjän tiedottaja lisäsi.

Aiemmin torstaina Berliinin poliisi kertoi tiedotteessaan, että miehellä on ilmeisesti mielenterveysongelmia.

Autoa kuljettanut 29-vuotias mies loukkaantui lievästi yliajotapahtumassa ja hänet vietiin sairaalaan, mistä hänet siirrettiin myöhemmin rikospoliisin haltuun.

Poliisi sanoi tiedotteessa, että kyseessä on "ilmeisesti psyykkisesti sairaan miehen tahallinen teko". Tapauksen tutkinta jatkuu.

Berliinin pormestari Franziska Giffey sanoi, että poliisit yrittävät saada selkoa miehen "hämmentävistä" lausunnoista.

Saksalaislehti Bildin mukaan mies asui äitinsä ja sisarensa luona. Sisaren mukaan hänellä on "vakavia ongelmia". Sisar omistaa auton, jolla epäilty ajoi.

Yliajo tapahtui keskiviikkona aamupäivällä Berliinin keskustassa Charlottenburgin kaupunginosassa vilkkalla kadulla. Kurfürstendammista Wittenbergplatzin suuntaan ajanut auto osui jalankulkijoihin Rankestraßella, missä kuljettaja ohjasi auton jalkakäytävälle.

Siitä auto jatkoi matkaansa ihmisiin törmäillen, osui toiseen ajoneuvoon ja päätyi lopulta kaupan näyteikkunan läpi Marburger Straßella. Auton kuljettaja saatiin kiinni heti törmäyksen jälkeenö.

Seitsemän koululaista loukkantui vakavasti

Poliisi vahvisti tänään myös turman loukkaantuneiden määrän. Yhteensä 32 ihmistä sai eri asteisia vammoja.

Auto osui luokkaretkellä olleiden koululaisten ja heidän opettajiensa joukkoon. Yksi naisopettaja kuoli ja toinen opettaja loukkaantui kriittisesti. Berliinin osavaltionsyyttäjän mukaan hän taistelee hengestään. Sen sijaan vakavasti loukkaantuneista seitsemästä oppilaasta kukaan ei ole hengenvaarassa. Lisäksi seitsemän muuta koululaista loukkaantui lievemmin.

Heidän lisäkseen 17 muuta ohikulkijaa sai eri asteisia vammoja ja yhteensä 50 ihmistä sai psyykkistä apua tapahtumien vuoksi, poliisi kertoi tiedotteessa.

Koululaiset olivat Berliinissä luokkaretkellä Hessenistä, Bad Arolsenin pikkukaupungista. Koulu oli kiinni torstaina, ja lasten vanhemmat sekä psykologinen ryhmä oli matkustanut Berliiniin lasten tueksi.

Päivitetty kello 16.43: Syyttäjän tiedot miehen terveydestä.

Aiheesta aiemmin:

Auto syöksyi väkijoukkoon Berliinissä – loukkaantuneista 14 on luokkaretkellä olleita koululaisia ja heidän opettajansa kuoli

Berliinin yliajo jatkaa synkkää historiaa, jossa auto on syöksynyt väkijoukkoon Saksassa – tässä neljä nopeaa uutista viime vuosilta

Suosittelemme sinulle