Hyppää sisältöön

Kaleva: ravureiden valmennuspalvelu loppuu Ruukin hevoskeskuksessa

Koulutuskeskukseen liittyvät eläinten kaltoinkohteluepäilyt jouduttivat päätöstä. Raviopetus jatkuu keskeytyksettä edelleen, mutta sitä uudistetaan ja yritysyhteistyötä lisätään.

Raviopetus jää vielä Ruukkiin. Kuvituskuva. Kuva: Janne Järvinen / Yle

Ravihevosten valmennuspalvelu loppuu Ruukin luonto- ja hevoskeskuksessa tämän vuoden loppuun mennessä, kertoo sanomalehti Kaleva (siirryt toiseen palveluun).

Brahen koulutuskuntayhtymä lopettaa myös yhteistyönsä ravivalmentaja-yrittäjä Mauri Jaaran kanssa, päätti torstaina kokoontunut koulutuskuntayhtymän hallitus.

Ruukin hevoskeskukseen liittyvät väitteet eläinten kaltoinkohtelusta eivät koulutuskuntayhtymä Brahen mukaan olleet syynä päätökseen koulutuksen uudelleenjärjestelystä, mutta jouduttivat asiaa.

Taustalla ovat koulutuskuntayhtymän edustajien mukaan ravivalmennuspalveluun liittyvät taloudelliset syyt ja se, että maailman muuttuessa hevosalan koulutusta on tarkoitus järjestellä uudelleen.

Raviopetus jatkuu kuitenkin keskeytyksettä Ruukissa jatkossakin, tarkoituksena on uudistaa opetuksen rakennetta ja hyödyntää muun muassa yritysyhteistyötä opetuksessa.

Aiemmin aiheesta:

Suomen Hippos tekee poliisille tutkintapyynnön Ruukin hevoskeskusta koskevista väitteistä

Opiskelijoiden mukaan hevosia on hakattu ja koulutettu väkivalloin Ruukin hevoskeskuksessa – lääkärillä tiedossa eläinsuojeluilmoitus kahdesta hevosesta

Suosittelemme sinulle