Hyppää sisältöön

Talouskriisissä olevalle Pyynikin käsityöläispanimolle uusi toimitusjohtaja

Panimo on kärsinyt talousvaikeuksista. Yle kertoi toukokuun lopussa, että yritystä voi uhata jopa konkurssi tilapäisten maksuvaikeuksien takia.

Pyynikin Brewing Company.
Pyynikin käsityöläispanimo perustettiin Tampereella noin kymmenen vuotta sitten. Arkistokuva. Kuva: Antti Eintola / Yle
Anu Leena Hankaniemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Maksuvaikeuksiin ajautunut Pyynikin käsityöläispanimo on saanut uuden toimitusjohtajan.

Hän on Kari Luttinen, jolla on kokemusta teollisuuden ja teknologiateollisuuden johtotehtävistä. Hän toimi esimerkiksi 14 vuotta Logisteelin toimitusjohtajana.

Luttinen perehtyy nyt yhtiöön ja aloittaa virallisesti uutena toimitusjohtajana kesäkuun lopussa. Nykyinen toimitusjohtaja Kari Lappalainen kertoi erostaan maaliskuussa. Hän vaihtaa työpaikkaa saatuaan hyvän tarjouksen. Vaihdokseen ei liity Lappalaisen mukaan draamaa.

Lappalaisen mukaan Luttisen talousosaaminen on tehnyt vaikutuksen.

Uusi toimitusjohtaja sanoo, että yhtiöllä on vahva brändi ja erinomaiset tuotteet, mistä on hyvä jatkaa.

– Uuden tuotantolaitoksen ylösajon loppuun saattaminen, liiketoimintaprosessien tehostaminen ja organisointi sekä strategian jalkauttaminen tulevat olemaan niitä kulmakiviä, joiden avulla yhtiö saadaan tämänhetkisen kriisin yli ja joiden varaan päästään rakentamaan vakaampaa tulevaisuutta.

Yrityksen hallitus erosi vasta, joten ylimääräinen yhtiökokous kutsuttiin koolle uuden hallituksen valitsemiseksi ja varsinaisen yhtiökokouksen järjestämiseksi.

Maksuvaikeuksia useasta syystä

Panimo on kärsinyt talousvaikeuksista. Yle kertoi toukokuun lopussa, että yritystä voi uhata jopa konkurssi tilapäisten maksuvaikeuksien takia. Maksuvaikeuksia on pahentanut viileä kesä, ravintoloiden hidas avautuminen koronan jälkeen ja Ukrainan sodan nostamat hinnat.

Yritys teki myös vastikään ison investoinnin. Se kertoi virolaisen panimon hankinnasta reilu vuosi sitten.

Tammikuussa uutisoitiin, että Pyynikin käsityöläispanimo ajoi oluen tuotantoa alas Tampereella. Suurin osa panimon henkilöstöstä Tampereella lomautettiin toistaiseksi. Ratkaisun taustalla olivat sekä taloudelliset että tuotantotiloihin liittyvät syyt.

Panimo kuitenkin jatkoi oluen tuotantoa edelleen Viron Haljalassa.

Pyynikin käsityöläispanimo perustettiin Tampereella noin kymmenen vuotta sitten. Panimo on kasvanut viime vuosina nopeasti ja saanut tuotteitaan kaupaksi myös kansainvälisesti. Esimerkiksi vuonna 2018 kerrottiin harvinaisesta olutmyyntisopimuksesta kahteentoista Euroopan maahan.

Lue lisää:

Pyynikin käsityöläispanimon hallitus erosi

Tamperelainen Pyynikin käsityöläispanimo maksuvaikeuksissa, varoittaa osakkaita konkurssin uhasta – toimitusjohtaja: "Suhtaudumme asiaan vakavasti"

Suosittelemme sinulle