Hyppää sisältöön

YleX Aamun juontajat Viki ja Köpi lopettavat päivittäiset radiolähetykset

Suosittu kaksikko aikoo jatkaa yhdessä työskentelyä uuden ohjelman parissa.

YleX aamun juontajat Juuso "Köpi" Kallio, ja Ville "Viki" Eerikkilä vuoden 2021 Naurumaraton-studion ulkopuolella aamuseitsemältä valamassa savea lavalla Ghost-tyyliin.
Juuso “Köpi” Kallio ja Ville “Viki” Eerikkilä valoivat savea osana Naurumaraton-lähetystä viime marraskuussa Helsingissä. Kuva: Joanna Tzortzis / YleX
Viivi Koivistoinen

YleX Aamun kaksikko Ville “Viki” Eerikkilä ja Juuso “Köpi” Kallio siirtyvät päivittäisestä radiolähetyksestä tekemään uusia ohjelmia syksyllä 2022 Yle Areenaan. Eerikkilä ja Kallio kertovat asiasta tiedotteessa.

Eerikkilän mukaan tunnelmat ovat tällä hetkellä ristiriitaiset ja haikeat.

– Olemme Köpin kanssa tehneet aamuohjelmaa yhdessä seitsemän vuotta, ja on tämä outoa. Samaan aikaan olen itse fiiliksissä siitä, että syksyllä saa aloittaa tekemään jotain uutta ja vielä samojen huippujen tyyppien kanssa.

Kallio myötäilee Eerikkilää ja sanoo, että suhtautuu tuleviin muutoksiin odottavan innokkaasti.

– Tästä on vaikea muodostaa jotain yhtä suurta ajatusta kun samaan aikaan jotain näin isoa jää taakse, mutta toisaalta uutta odottaa jo horisontissa.

Eerikkilä ja Kallio ovat tehneet YleX Aamua yhdessä vuodesta 2017.

Päätöksen taustalla on Eerikkilän halu viettää aikaa perheensä kanssa

Eerikkilä ja Kallio kertovat halunneensa itse siirtyä tekemään uutta ohjelmaa. Eerikkilän mukaan muutosta nykytilanteeseen on pohdittu jo pidempään.

– Isoin syy, miksi haluan tämän tehdä, on oma perhe. Vaikka rakastan aamuja Köpin ja kaikkien kuuntelijoiden kanssa, niin vielä enemmän rakastan aamuja kotona pienen tyttären, vaimon ja koiran kanssa, Eerikkilä sanoo.

Kallion mukaan hän itse olisi voinut vielä jatkaa aamuherätyksiä. Silti hän kokee, että Viki ja Köpi -kaksikko toimii vain molempien läsnäollessa.

– Me ei olla kaksi ihmistä, jotka vain tekevät töitä yhdessä vaan me ollaan instituutio, me ollaan pariskunta ja me ollaan perhe. Ja silloin kun perheessä elämäntilanteet muuttuu, täytyy tehdä kompromisseja, Kallio sanoo.

Kaksikko pohti tilannetta yhdessä ja päätyi siihen, että he haluaisivat jatkaa työskentelyä yhdessä. Tiedotteen mukaan Yle Areenassa julkaistaan syksyllä uusi viikottainen ohjelma, jonka sisällöstä kerrotaan tarkemmin myöhemmin.

– Tässä ratkaisussa kaikki voittavat ja ennen kaikkea kuuntelijat voittavat. Mehän ei olla katoamassa mihinkään vaan päinvastoin, tästä alkaa Vikin ja Köpin uusi aikakausi, Kallio sanoo.

Voit keskustella aiheesta lauantaihin 11.6. klo 23:een asti.

Kuuntele Vikiä ja Köpiä Areenassa.

Suosittelemme sinulle