Hyppää sisältöön

Metsähallitus epäilee oman henkilökuntansa polttaneen luvattomasti jätteitä luonnonsuojelualueella

Luonnonsuojelualueella on poltettu rakennusjätettä, jonka seassa on ollut esimerkiksi maalipurkkeja.

Murjanvuorelta maisemia.
Repoveden kansallispuisto sijaitsee Kouvolan kaupungin ja Mäntyharjun kunnan alueella. Kuvituskuva. Kuva: Antro Valo / Yle
Minna Heikura
Avaa Yle-sovelluksessa

Metsähallituksen Luontopalvelut epäilee sen oman henkilökunnan polttaneen luvattomasti rakennusjätettä Repovedellä Kouvolassa.

Luontopalvelut on tehnyt asiasta tutkintapyynnön poliisille perjantaina.

Jätteitä on Metsähallituksen mukaan poltettu Repoveden kansallispuistoon kiinteästi liittyvällä Aarnikotkan metsän luonnonsuojelualueella. Alueen omistaa UPM Kymmene Oyj.

Poltettujen rakennusjätteiden seassa on Metsähallituksen mukaan ollut muun muassa kyllästettyä puuta, kattohuopaa ja maalipurkkeja.

Metsähallituksen Luontopalvelut on löytänyt kesäkuun ensimmäisenä päivänä tehdyssä maastotarkastuksessa merkkejä jätteiden poltosta kahdelta alueelta. Jätettä on poltettu esimerkiksi Repoveden kansallispuistoon vievän Saarijärven sisääntulon lähellä.

Metsähallituksen Luontopalvelut selvittää yhdessä Kouvolan ympäristöpalvelujen ja Kaakkois-Suomen ely-keskuksen kanssa, pitääkö alueella vaihtaa maa-ainesta.

– Tehtävänämme on hoitaa Suomen kauneinta ja arvokkainta luontoa, joten jätteiden poltto rikkoo karkealla tavalla toimintaperiaatteitamme ja olemme siitä järkyttyneitä, Metsähallituksen luontopalvelujohtaja Henrik Jansson sanoo tiedotteessa.

Metsähallituksen Luontopalvelut sai tietää jätteiden poltosta asiakkaalta tulleen palautteen perusteella toukokuun lopussa.

Suosittelemme