Hyppää sisältöön

Awak Kuier teki sopimuksen uuteen italialaisseuraan: "Halusin kovempaan liigaan"

Awak Kuier jatkaa pelejään Italiassa, mutta uusi seura löytyy Venetsiasta. Kuier pääsee pelaamaan Umana Reyerin riveissä eurocupia.

Awak Kuier naisten WNBA-ottelussa syksyllä 2021.
Awak Kuierin uusi seura löytyy Venetsiasta. Kuva: NBAE / Getty Images
Ossi Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Koripalloilija Awak Kuier, 20, on tehnyt sopimuksen italialaisseura Umana Reyerin kanssa. Venetsialaisseura kertoo asiasta verkkosivuillaan.

Kuier tulee monen muun WNBA-koripalloilijan tavoin talveksi pelaamaan Eurooppaan. Ennen Umana Reyeriä Kuier pelasi Italiassa Ragusan riveissä.

Toisin kuin Ragusa, Kuierin uusi seura Umana Reyer on mukana ensi kauden eurocupissa. Joukkue eteni viime kaudella Italian Serie A:n välieriin.

– Tämä on yksi askel eteenpäin urallani. Pääsen pelaamaan eurocupia, mikä on astetta kovempi kuin Italian liiga. Olen todella innoissani enkä malta odottaa, että pääsen pelaamaan sinne, Kuier kommentoi.

– Tykkäsin tosi paljon Ragusasta, mutta halusin kovempaan liigaan. Se oli minulle tosi tärkeää. Tuntui, että nyt on aika lähteä.

Kausi Euroopassa alkaa syksyllä. Sitä ennen Kuier pelaa WNBA-kauden loppuun Yhdysvalloissa Dallas Wingsin joukkueessa.

Lue myös:

Awak Kuierille sataa kehuja Dallasissa, vaikka peliminuutit ovat jääneet yhä vähiin WNBA:ssa – "Se, mitä hän tekee, on täysin poikkeuksellista"

Suosittelemme