Hyppää sisältöön

Helsingin poliisi poisti Kallion alueelta kaikkiaan 1 166 henkilöä tehovalvontajakson aikana – 123 etsintäkuulututettua tavoitettiin

Helsingin poliisilla oli kolmen viikon tehostettu valvontajakso Kallion alueella. Poliisi jatkaa alueen näkyvää partiointia.

Poliisiauton kylki.
Poliisi jatkaa Kallion alueen partiointia sekä yhteistyötä alueen asukkaiden ja toimijoiden kanssa. Kuva: Matias Väänänen / Yle
Rosa Lehtokari

Helsingin poliisi kertoo tiedotteessaan, että Kallion alueelta poistettiin yhteensä 1166 henkilöä tehovalvontajakson aikana. Poliisi partioi Kallion alueella tehostetusti 16. toukokuuta ja 5. kesäkuuta välisenä aikana, jolloin tavoitettiin 123 etsintäkuulutettua.

Huumausainerikoksia kirjattiin jakson aikana 45. Hoitoonohjauksia tehtiin yhteensä 40.

Komisario Katja Nissinen Helsingin poliisin ennalta estävästä toiminnosta kertoo, että yhteistyötä jatketaan alueen asukkaiden ja toimijoiden kanssa.

– Tällä viikolla alueen asukkaille ja toimijoille järjestetään tilaisuus, jossa poliisin lisäksi paikalla on Helsingin kaupungin edustajia sekä sosiaali- ja päihdetyön ammattilaisia. Tarkoitus on yhteistyössä löytää keinoja, jolla alueen turvallisuutta ja viihtyisyyttä voidaan parantaa pidempikestoisesti.

Helsingin poliisin mukaan päihteidenkäyttäjien kannalta tilanne on haastava.

– Se ei auta kokonaistilannetta, että paikalta poistetaan häiritsevästi käyttäytyvät henkilöt, jolloin he suuntaavat jonnekin toisaalle. Asian eteen tulee eri toimijoiden tehdä laajasti yhteistyötä. Näille henkilöille tulisi voida osoittaa paikka, jonne he voisivat mennä ja saada apua tilanteeseensa. Parhaimmillaan ratkaisut löytyvät yhteistyössä heidän kanssaan, Nissinen kertoo poliisin tiedotteessa.

Alueen asukkaille tehdyn kyselyn mukaan 51 prosenttia vastaajista koki, että valvontajaksolla oli positiivinen vaikutus alueen turvallisuustilanteeseen.

Poliisi sai alkukevään aikana Kallion asukkailta palautetta siitä, kuinka alueen avoin huumausainekauppa aiheuttaa turvattomuutta ja häiriöitä Sörnäisten metroaseman ympäristössä ja puistoissa. Poliisi teki kyselyn ennen tehovalvontajaksoaan, jonka 2772 vastaajasta 91 prosenttia koki näkyvän päihteidenkäytön aiheuttavan häiriöitä alueella.

Lue myös:

Asukkaat huolestuneita Kallion häiriöistä, poliisi lisää valvontaa palautteen perusteella

Suosittelemme sinulle