Hyppää sisältöön

Poliisi varoittaa: Postin nimissä kiertää huijauslinkki netin myyntipalstoilla

Myyjälle lähetetään poliisin mukaan kuva, johon on liitetty linkki. Linkki vie sivustolle, jonka avulla kalastellaan pankkitilin tai pankkikortin tietoja.

Huijauslinkki
Osto- ja myyntipalstoja käyttävien tili- ja korttitietoja yritetään kalastella tällaisen huijauslinkin avulla. Kuva: Itä-Suomen poliisi.
Helmi Nykänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Itä-Suomen poliisi varoittaa, että verkossa toimivien osto- ja myyntipalstojen myyjille on lähetetty aidonnäköisiä linkkejä Postin nimissä.

Poliisille on tullut enenevissä määrin ilmoituksia huijauslinkeistä, jonka kautta on saatu selville tili- ja korttitietoja ja tyhjennetty tili.

Poliisin mukaan huijaus etenee niin, että ostaja ottaa myyjään yhteyttä myyntipalstojen kautta. Keskustelun jälkeen ostaja laittaa myyjälle aidonnäköisen kuvan, johon on liitetty linkki.

Se vie sivustolle, jossa pyydetään verkkopankin käyttäjätunnus ja salasana tai turvaluku tai pankki- ja luottokortin tiedot ja kortin turvaluku. Itä-Suomen poliisin mukaan joissakin tapauksissa on pyydetty molempia.

Keskustelut käydään suomen kielellä, joka on osittain huonoa. Myös linkissä on kirjoitusvirhe. Poliisi muistuttaa olemaan tarkkana, mihin ja kenelle antaa tili- ja korttitietoja.

Suosittelemme