Hyppää sisältöön

Suomen huippuheittäjillä hurja läheltä piti -tilanne Turussa, olivat jäädä auton alle: "Jalkani on aika sininen"

Silja Kosonen ja Krista Tervo pääsivät kisaamaan Turussa hurjasta tilanteesta huolimatta. Tervo oli lähellä jopa Suomen ennätystä. Kosonenkin ylitti 70 metrin rajan, vaikka loukkaantui lievästi tilanteessa.

Kosonen ja Tervo olivat jäädä auton alle
Petra Manner,
Ossi Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yleisurheilun Paavo Nurmen kisat lähtivät vauhdikkaasti käyntiin naisten moukarikisalla. Krista Tervo viskasi viimeisellään voittotuloksen 74,34 ja jäi vain kuuden sentin päähän Suomen ennätyksestään.

Krista Tervo (74,34) jäi vain kuusi senttiä SE-tuloksestaan.

Suomen toinen huippuheittäjä Silja Kosonen oli viides tuloksella 70,10. Kosonen paljasti kilpailun jälkeisessä haastattelussa, että kaksikko oli jäädä maanantaina auton alle.

Kosonen ja Tervo olivat tuomassa moukareitaan punnitukseen Turussa, kun auto oli lähellä törmätä heihin.

– Krista ehti vähän alta pois ja varoittaa minua. Olisi voinut käydä pahemminkin. Jäin vähän liiskaan siihen autojen väliin, Kosonen kertasi.

Kosonen sai ruhjeita sekä käteensä että jalkaansa. Hän näytti haastattelupaikalla käsivarteensa tullutta jättimäistä mustelmaa.

– Jalkani on aika sininen. Vähän pelkäsin eilen, että missä kunnossa olen aamulla, kun jalka oli aika kipeä. Aika huonoa tuuria, mutta siitä selvittiin. Ei tullut isompia traumoja, Kosonen sanoi ja hieman naureskeli perään.

Lähes auton alle jäänyt Silja Kosonen näyttää käteensä tullutta ruhjetta.
Silja Kosonen otti kuvan ruhjeistaan vaaratilanteen jälkeen. Kuva: Silja Kosonen

Tilanteesta ehjin nahoin selvinnyt Krista Tervo oli tyytyväinen, että onnistui kovatasoisessa kilpailussa. Hän kertoi ottaneensa kolme ensimmäistä kierrosta varman päälle.

– Kolmelle viimeiselle päätin, että laitan pökköä pesään, kun on kovia mimmejä vastassa. Osui sitten kohdilleen, kuuden sentin päähän SE-tuloksestaan kiskaissut Tervo myhäili.

Paavo Nurmen kisoja voi seurata suorana TV2:ssa ja Yle Puheessa. Kisojen hetki hetkeltä -seuranta löytyy täältä.

Lue myös:

Helander kiskaisi lähes 90-metrisen! "Tuntui jo lämmittelyssä, että tänään on hyvä päivä" – katso Paavo Nurmen kisojen kohokohdat

Annimari Korte sai tietoa huolestuttavasta vaivastaan – edessä kova päätös valmennustiimin kanssa

Yleisurheilulegenda ja kisan aikana muistiinpanoja tekevä olympiahopeamitalisti – tässä ovat Paavo Nurmen kisojen kiinnostavimmat supertähdet

Suosittelemme