Hyppää sisältöön

Annimari Korte sai tietoa huolestuttavasta vaivastaan – edessä kova päätös valmennustiimin kanssa

Annimari Kortteen mukaan hänellä on todennäköisesti alkava rasitusmurtuma. Vaihtoehtoina on jäädä kilpailutauolle ja yrittää kuntoutua elokuun EM-kisoihin tai yrittää vielä hankkia MM-kisapaikka heinäkuulle.

Annimari Korte sivuprofiilissa.
Annimari Kortteen kauden jatko on vielä hämärän peitossa. Kuva: Lehtikuva
Petra Manner,
Ossi Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Viime viikolla Espoossa pika-aitojen finaalissa keskeyttänyt Annimari Korte oli viivalla Paavo Nurmen kisoissa. Korte jäi alkuerässä epätyypillisen vaisuun aikaan 13,48.

Korte valitteli Espoon GP:n jälkeen, että hänen toinen jalkansa tuntuu pettävän alta. Tänään mystiseen vaivaan oli tullut lisätietoa.

– Istuinkyhmyn luu on turvonnut eli periaatteessa alkava rasitusmurtuma todennäköisesti, Korte selvitti.

Katso alta video Kortteen keskeytyksestä Espoon GP:ssä:

Korte kertoi juosseensa vahvassa kipulääkityksessä. Päivän kilpailussa tuntuma oli pika-aiturin mukaan veltto.

– Ei hirveästi tunne mitään, Korte kuvaili.

Kortteen mukaan alkavalle rasitusmurtumalle ei voi tehdä mitään.

– Se ei selkeästi pahene tai paranekaan. Ajattelin tulla testaamaan tänne, että miten se toimii. En ole tehnyt Espoon jälkeen mitään.

Kortteen mukaan hän tekee valmennustiiinsä kanssa keskiviikkona päätöksiä kauden jatkosuunnitelmista. Todennäköinen ykkösvaihtoehto on vetäytyä kilpailutauolle ja yrittää kuntoutua elokuun EM-kisoihin.

– Toinen vaihtoehto on käydä pari kisaa ja mennä rankingilla MM-kisoihin. Kun EM-kisoihin on kaksi kuukautta, sinne kerkeäisi vielä hyvään kuntoon. Olen itse kallistumassa sinne, mutta katsotaan huomenna valmentajien kanssa, Korte pyöritteli.

Reetta Hurske ylsi loppukilpailuun Turun illassa. Hurskeen aika 13,01 riitti viidenteen sijaan. Kisan voitti nigerialainen Oluwatobiloba Amusan ajalla 12,57.

MM-kisojen ranking menee kiinni juhannussunnuntaina 26. kesäkuuta. MM-kisat alkavat 15. heinäkuuta Yhdysvaltain Oregonissa. EM-kisat käydään 15. elokuuta alkaen Münchenissä. Molemmat huipputapahtumat nähdään Ylen kanavilla.

Lue myös:

Helander kiskaisi lähes 90-metrisen! "Tuntui jo lämmittelyssä, että tänään on hyvä päivä" – katso Paavo Nurmen kisojen kohokohdat

Tältä Suomen joukkue yleisurheilun MM-kisoihin näyttää juuri nyt – Paavo Nurmen kisoilla voi olla ratkaiseva merkitys kisapaikan tavoittelussa

Suomen huippuheittäjillä hurja läheltä piti -tilanne Turussa, olivat jäädä auton alle: "Jalkani on aika sininen"

Annimari Kortteelta kysymyksiä herättävä lausunto – onko MM-haaveet jo kuopattu? Valmentaja: "Tilanne ei ole yhtä hyvä kuin olisimme toivoneet"

Annimari Korte keskeytti ja valitti mystistä jalkavaivaa: "En tiedä, mikä siinä on"

Suosittelemme sinulle