Hyppää sisältöön

Presidentti palkitsi Essoten Gärdströmin, Seppälän ja Auvisen kunniamerkillä, valtuusto halusi lisäselvityksiä kuntayhtymän taloudesta

Kuntayhtymän johtajan mukaan on normaalia entä kuntien laskutuksesta keskustellaan mutta kunnat ovat itse hyväksyneet laskutuksen periaatteet.

Essoten pandemiapäällikkö, ylilääkäri Hans Gärdström työskentelee tietokoneella.
Pandemiapäällikkö Hans Gärdström oli yksi tiistaina palkituista essotelaisista. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Tuukka Lukinmaa

Essote-kuntayhtymän valtuusto hyväksyi tiistaina Essoten vuoden 2021 tilinpäätöksen, mutta halusi vielä syyskuun loppuun mennessä lisätietoa Essoten taloudenhoidosta. Lisäselvitystä oli edellyttänyt tarkastuslautakunta.

Lisäselvityksiä halutaan jäsenkuntien laskutuksesta ja erikoissairaanhoidon ylijäämien jakamisesta. Samassa yhteydessä valtuusto päätti käsitellä myös lisäselvityksen siitä, miten kalliin hoidon kustannukset on tasattu.

Tiedotteen mukaan Essoten talousjohtaja Vesa Vestala muistutti, että kuntien laskutuksesta on aika ajoin käyty keskustelua koko Essoten olemassaolon ajan. Kuntaosuudet lasketaan laskentakaavalla, joka on ollut käytössä kuntayhtymän perustamista saakka.

– Laskentajärjestelmät on tehty kuntayhtymää perustettaessa ja ne ovat omistajakuntien hyväksymät. Vuosittain kuntien kanssa käydään myös keskustelut kuntaosuuksista. Vaikka kriittistä keskustelua aika ajoin käydään, niin omistajakunnat eivät ole tältä osin nostaneet esille tarvetta Essoten perussopimuksen muuttamiselle, Vestala totesi.

Valtuuston kokouksen yhteydessä luovutettiin myös tasavallan presidentin myöntämät ansiomerkit ansioituneille essotelaisille.

Ansiomerkin saivat perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Satu Auvinen, palvelujohtaja, pandemiapäällikkö Hans Gärdström ja terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Gärdström sai Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkin ja Seppälä Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkin. Auvinen sai Suomen Leijonan ritarimerkin.

Suosittelemme sinulle