Hyppää sisältöön

Lasten Luku-Varkaus -palkinto Maami Snellmanin teokselle Merena ja lumottu peili

Maami Snellman on Helsingissä asuva lastenkirjailija ja lasten ja nuorten sanataideopettaja. Lasten Luku-Varkaus -kirjallisuuspalkinto on suuruudeltaan 3 500 euroa.

Luku-Varkaus palkinnon saaja Maami Snellman voittajan valinneen lapsiraadin ympäröimänä.
Luku-Varkaus-palkinnon pokannut Maami Snellman voittajakirjan valinneen lapsiraadin ympäröimänä. Lapsiraatiin kuuluvat Könönpellon koulusta Antti Gopkalo, Roosa Miettinen ja Niklas Kinnunen sekä Lehtoniemen koulusta Aava Hämäläinen, Enne Parkkonen ja Pihla-Inkeri Maria Kokkonen. Kuva: Elina Varonen
Helmi Nykänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Valtakunnallisen Lasten Luku-Varkaus -kirjallisuuspalkinnon on voittanut Maami Snellman teoksellaan Merena ja lumottu peili. Voittajakirjan valitsi Varkauden alakouluja edustanut lapsiraati.

Maami Snellman (s. 1970) on Helsingissä asuva lastenkirjailija ja lasten ja nuorten sanataideopettaja, joka on omien kirjojen lisäksi kirjoittanut erilaisia sanataideoppaita lapsille ja nuorille.

– Merena ja lumottu peili syntyi halusta kirjoittaa maaginen seikkailu, jossa olisi jotakin historiallista näkökulmaa, menneen ja nykyhetken välisiä eroja sekä tietenkin jännitystä, Varkauden kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Lasten LukuVarkaus -kirjallisuuspalkinnon esiraati kävi läpi vuonna 2021 julkaistun lastenkirjallisuuden. Raati luki kaikki Suomessa suomenkielellä vuonna 2021 ilmestyneet, palkinnon kategoriaan kuuluvat lastenromaanit, joita oli noin 60 kappaletta. Finaaliin pääsi kuusi teosta.

Lasten LukuVarkaus kirjallisuuspalkinnon perustivat vuonna 2001 Stora Enso Oyj sekä Varkauden kaupunki. Se jaetaan nyt 22. kerran. Palkinto on suuruudeltaan 3 500 euroa.

Suosittelemme