Hyppää sisältöön

"Urheilu on joskus julmaa" – Annimari Korte ei pääse MM-kisoihin

Rasitusmurtuman esiasteesta kärsivän Kortteen alkukausi on ollut vaikeuksien sävyttämä. Vuosien työ MM-kisoja varten jää ilman palkintoa. EM-kisoihin Korte sanoo vielä tähtäävänsä.

Annimari Korte haastattelussa.
Jalkavamma on pilannut pika-aituri Annimari Kortteen alkukesän. Kuva: Lehtikuva
Paavo Forsberg

Suomen kärkiaitureihin lukeutuva Annimari Korte joutuu jättämään heinäkuussa kilpailtaviin yleisurheilun MM-kilpailuihin tähtäämisen väliin rasitusmurtuman esiasteen takia.

– Urheilu on joskus julmaa, kun koko vuoden tekee joka päivä kaikkensa, että voisi tehdä hyviä tuloksia ja sitten juuri kisakauden alkaessa tulee vamma, joka estää tuloksenteon, Korte tilitti Instagramissa (siirryt toiseen palveluun).

– Koko vuoden olen tehnyt kovaa töitä. Takareiden leikkauksen kuntoutuskin onnistui hyvin ja tiedän, että olen ollut fyysisesti hyvässä kunnossa. Ei se tietenkään kiva ole, että työ menee hukkaan, Korte harmitteli Yle Urheilulle.

Kortteen, 34, takareidet operoitiin viime vuoden elokuussa.

Tähtäin EM-kisoihin

Aiturin mukaan MM-kisat jäävät varmuudella väliin. Päätös kisojen väliin jättämisestä oli lopulta helppo. Korte ylsi vuoden 2019 Dohan MM-kisoissa välieriin.

– MM-välierät on koettu ja ne tavoitteet saavutettu. Jos lähtisin MM-kisoihin, haluaisin taistella finaalipaikasta. Koen, että sinne on turha lähteä, jos en ole siinä kunnossa, mitä se (finaalipaikka) vaatisi, Korte avasi.

Korte ei ollut ehtinyt tehdä tällä kaudella MM-rajaa, eikä hän ollut rankingin puolesta pääsemässä Oregonin MM-kisoihin. Viime vuosien huippukunnossaan Korte olisi ollut MM-tasoa.

Annimari Korte saapuu maaliin
Korte on 100 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen haltija ajalla 12,72. Kuva: Tomi Hänninen

Elokuun EM-kisoihin Korte jättää vielä takaportin auki. Kisoihin on siis aikaa yli kaksi kuukautta.

– Se on saman verran aikaa kuin meillä on keväällä treenikautta hallikauden jälkeen. Toivotaan, että jalka rauhoittuisi ja ehtisin huippukuntoon sinne.

– Ajoilla, joita olen juossut – 12,7–12,8 – pitäisi pystyä taistelemaan mitaleista ja vähintään olla finaalissa. Sitä haavetta ei vielä luovuteta.

Yleisurheilun MM-kilpailut alkavat 15. heinäkuuta. EM-kisat käynnistyvät kuukautta myöhemmin 15. elokuuta.

Istuinkyhmyn turvonnut luu vaivojen syynä

Korte valitteli viime viikolla Espoon GP:n jälkeen, että hänen toinen jalkansa tuntuu pettävän alta. Eilen mystiseen vaivaan oli tullut lisätietoa.

– Istuinkyhmyn luu on turvonnut eli periaatteessa alkava rasitusmurtuma todennäköisesti, Korte selvitti Ylen tv-haastattelussa.

Korte oli tiistaina viivalla Paavo Nurmen kisoissa. Hän jäi alkuerässä epätyypillisen vaisuun aikaan 13,48. Kortteen Suomen ennätys on 12,72. Korte kertoi juosseensa vahvassa kipulääkityksessä. Turun kilpailussa tuntuma oli pika-aiturin mukaan veltto.

– Ei hirveästi tunne mitään, Korte kuvaili tiistaina kilpailun jälkeen.

Kortteen mukaan alkavalle rasitusmurtumalle ei voi tehdä mitään.

– Se ei selkeästi pahene tai paranekaan. Ajattelin tulla testaamaan tänne, että miten se toimii. En ole tehnyt Espoon jälkeen mitään, Korte sanoi tiistaina.

Juttua muokattu 15.6. klo 14.51: Täsmennetty, että Korte jättää MM-kisapaikan tavoittelun.
Päivitetty klo 15.34: Lisätty Kortteen kommentteja.

Lue lisää:

Annimari Korte sai tietoa huolestuttavasta vaivastaan – edessä kova päätös valmennustiimin kanssa

Annimari Kortteelta kysymyksiä herättävä lausunto – onko MM-haaveet jo kuopattu? Valmentaja: "Tilanne ei ole yhtä hyvä kuin olisimme toivoneet"

Suosittelemme sinulle