Hyppää sisältöön

Entinen talousjohtaja sai syytteen Sotkamon luottokorttijutussa – rikosepäily muun muassa petoksesta ja virka-aseman väärinkäyttämisestä

Aluesyyttäjä on nostanut Sotkamon entistä talousjohtajaa kohtaan syytteet epäillyistä vuosina 2019–2020 tapahtuneista petoksesta, virka-aseman väärinkäyttämisestä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Sotkamon virastotalo ja kirjastotalo kesällä.
Sotkamon kunnantalo arkistokuvassa. Kuva: Tanja Heikkonen / Yle
Tanja Heikkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Aluesyyttäjä on nostanut Sotkamon entistä talousjohtaja Heidi Pyykköstä kohtaan syytteet epäillyistä vuosien 2019–2020 aikana tapahtuneista petoksesta, virka-aseman väärinkäyttämisestä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syytteet liittyvät rikosepäilyihin kunnan luottokortin väärinkäytöstä, näihin liittyvien laskujen hyväksymisestä sekä kahdessa muussa asiassa noudatetuista menettelytavoissa.

Pyykkönen irtisanoutui Sotkamon kunnan palveluksesta vuoden 2020 lopulla. Pyykkönen on kuulusteluissa kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. Asiaa käsitellään aikanaan Kainuun käräjäoikeudessa.

Haastehakemus tulee julkiseksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen kertoi Ylelle viestillä, että myös Sotkamon kunnalle on tullut asiasta tieto keskiviikkona. Kilpeläinen kirjoitti, että tiedottamisvastuu asiasta on syyttäjällä. Syyttäjä ei kerro asiasta enempää.

Suosittelemme sinulle