Hyppää sisältöön

Marko "Mörkö" Anttila vuoden sopimuksella Oulun Kärppiin

Kaksinkertainen maailmanmestari ja olympiakultamitalisti Marko Anttila on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen seuran kanssa.

Marko Anttila vilkuttaa katsomoon voitetun MM-finaalin jälkeen.
Marko Anttilan pelaajaura jatkuu Oulussa. Kuva: EPA-EFE/All Over Press
Pekka Loukkola
Avaa Yle-sovelluksessa

Kärpät on sopinut hyökkääjä Marko Anttilan kanssa pelaajasopimuksen vuodeksi.

Edelliset kuusi kautta 37-vuotias Anttila on edustanut KHL:ssä pelannutta Helsingin Jokereita. Kausi keskeytyi Jokereiden osalta viime helmikuussa.

Sen jälkeen Anttila siirtyi loppukauden kattavalla sopimuksella liigajoukkue Tampereen Ilvekseen. Ilves voitti kauden 2021–2022 päätteeksi SM-pronssia.

Kärppien urheilujohtaja Harri Aho kuvailee Anttilaa pelaajaksi, jollaista jokainen voittava joukkue tarvitsee.

– Voi sanoa, että "Mörkö" on jo legenda suomalaisessa jääkiekkoilussa. Uskomme, että hän omalla panoksellaan auttaa meitä menestymään. Tarvitsemme kokeneita pelaajia, jotka pystyvät kovilla hetkillä auttamaan joukkuetta voittamaan. Anttila on juuri sellainen pelaaja. Hänellä oli varmasti useita muitakin vaihtoehtoja, ja olemmekin iloisia siitä, että hän päätti tulla juuri Kärppiin. Se on iso juttu meille, kertoo Aho Kärppien tiedotteessa.

Tutut pelaajat auttoivat tekemään päätöksen siirtyä Ouluun

Kärppäjoukkueesta löytyy Anttilalle paljon entuudestaan tuttuja pelikavereita. Myös Anttilan Heidi-vaimo on ehtinyt vuosien varrella tutustua näihin pelaajiin ja heidän puolisoihinsa. Tämä oli yksi niistä seikoista, jotka puolsivat päätöstä tulla Ouluun ja auttavat omalta osaltaan kotiutumaan pohjoiseen, kertoo Anttila.

– Aika nopeasti se päätös lopulta syntyi. Atte Ohtamaan kanssa puhuttiin tuossa MM-kisojen aikana siitä, ettei minulla ollut vielä hajuakaan, mihin menen. Atte ilmeisesti vinkkasi tuonne johtoportaan suuntaan asiasta, ja kisojen jälkeen aloitettiin neuvottelut. Kärpät on organisaatio, joka on tottunut menestymään. Alkuun oli ehkä ajatus lähteä ulkomaille, mutta kun tällainen mahdollisuus tuli vastaan, niin siihen piti tarttua. Kyllä menestyminen on mielessä, kertoo Anttila.

Lauri Marjamäki siirtyi Kärppien valmentajaksi viime keväänä, kun Jokerit irtautui KHL:stä. Tuttu valmennus tuntee Anttilan vahvuudet ja tietää, kuinka miehestä saadaan paras irti. Kokenut Anttila haluaa olla hyvä joukkuepelaaja ja auttaa omalta osaltaan nuorempia pelaajia arjessa.

Lue lisää:

Marko Anttila järjesti Leijonien hiljaiselle sankarille unohtumattoman elämyksen – "Se oli hieno ele"

"Mörkö" teki sen taas! Leijonat nousi pahasta pinteestä voittoon ja eteni MM-välieriin

Suosittelemme