Hyppää sisältöön

Satunnaisia nastarenkailla ajavia on liikenteessä vielä juhannusviikolla

Liikenteestä tavattava nastarengasautoilija saa kesällä 100 euron liikennevirhemaksun. Kuljettajan on turha vedota talvisiin olosuhteisiin. Talvirenkaiden käyttöaika päättyi jo maaliskuun lopussa.

Auton nastarengas.
Nastarenkailla ajosta saa kesällä sakon. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Jukka Eskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yksittäisiä nastarengasautoilijoita on yhä liikenteessä, vaikka juhannus on jo lähellä. Poliisi on tavannut ropisevia autoja liikenteen seasta muun muassa Kuopiossa.

Talvirenkaiden käyttöaika päättyi jo maaliskuun lopussa, mutta silti renkaanvaihto on jäänyt joillakin tekemättä.

Kelin edellyttäessä talvirenkaita saa käyttää myös myöhemmin keväällä, mutta kesäkuussa poliisi puuttuu asiaan havaitessaan liikenteessä nastarenkailla liikkuvan auton.

Ylikomisario Petri Pahkin Itä-Suomen poliisista sanoo, että liikenteestä tavattava nasta-autoilija saa tässä vaiheessa kesää tyypillisesti 100 euron liikennevirhemaksun. Jos auto on juuri matkalla huoltoon renkaidenvaihtoon, on mahdollista selvitä ilman maksua.

Nastarenkailla kesällä ajavan tyypillinen selitys on, että auto on ollut seisonnassa ja renkaat ovat jääneet jostain syystä vaihtamatta.

Poliisin mukaan kyseessä ovat kuitenkin yksittäistapaukset eikä kesäinen nasta-autoilu ole juurikaan lisääntynyt tai vähentynyt viime vuosina.

Suosittelemme