Hyppää sisältöön

Oliver Helander jätti Kuortaneen keihäskilpailun väliin, olkapää ei palautunut kunnolla hirmukaaresta: "Enemmän hävittävää kuin voitettavaa"

Oliver Helanderin piti heittää Kuortaneen GP-kilpailussa.

Oliver Helander tävlar i spjut.
Oliver Helander kiskaisi Turussa 89,83. Kuva: Tomi Hänninen / Yle
Paavo Forsberg,
Petra Manner
Avaa Yle-sovelluksessa

Oliver Helander jätti lauantain keihäskilpailun väliin. Helander kävi keskustelun kilpailuun osallistumisesta valmentajansa Tero Pitkämäen kanssa alkuverryttelyn jälkeen.

Pitkämäen mukaan Helanderin olkapää ei ole vielä täysin palautunut Paavo Nurmen kisoista. Helander kiskaisi tiistaina käydyssä kilpailussa hurjan tuloksen 89,83.

– Tänään on enemmän hävittävää kuin voitettavaa. Keli on aika kylmä. Tänään päätavoitteena on pysyä terveenä. Ja se toteutuu nyt, Pitkämäki kertoi Yle Urheilulle.

Helanderin mukaan ratkaisu oli melko vaikea. Tärkeämmät kisat ovat kuitenkin vasta tulossa.

– Olkapää on ihan ok kunnossa, tässä ei ole mitään uutta. Uskon, että se palautuu tämän kisan jälkeen. Jatkokisat riippuvat olkapäästä, sen ehdoilla mennään kohti MM-kisoja, Helander itse sanoi.

Olkapää on vaivannut Helanderia jo vuosia. Se on vaatinut tänäkin keväävä kipua lievittäviä kortisonipiikkejä. Helander uskoo, että pystyy heittämään kisoja ilman kortisonipiikkejä.

Pitkämäen mukaan kyseessä oli puhtaasti urheilijan oma päätös.

– Sanoin, että mieti, mikä on kauden päätavoite ja sen mukaan tehdään päätöksiä. Katsotaan sitten, mikä on tilanne Oulun ja Tukholman suhteen.

Oulussa kilpaillaan yleisurheilun rankingkilpailu viikon kuluttua. Tukholman Timanttiliiga on vuorossa 30. kesäkuuta.

Pitkämäki odottaa Helanderin poissaolosta ja sateesta huolimatta tasokasta keihäskisaa. Mukana ovat mm. Anderson Peters, Neeraj Chopra ja Keshorn Walcott. Suomalaisista mukana on Toni Keränen.

– Tuuliolosuhdehan on hyvä. Keihäänheitossa ei hirveästi haittaa, vaikka alusta on märkä.

Lue lisää:

Kommentti: Oliver Helanderin lähes 90-metrisessä ennätysheitossa ei ollut mitään yllättävää

Oliver Helander vetäytyi viime hetkellä keihäskisasta, Senni Salminen rikkoi EM-rajan – täältä löydät kaikki Kuortaneen GP:n käänteet

Suosittelemme