Hyppää sisältöön

Kansanedustaja Wille Rydman Ylelle: Katson asianajajani kanssa, miten edetään – HS: Rydman on käyttäytynyt ahdistavasti nuoria naisia kohtaan

Kansanedustaja Wille Rydman kiistää jyrkästi Helsingin Sanomien haastattelemien naisten väitteet Rydmanin ahdistavasta käytöksestä. Poliisi selvitti väitteitä, mutta ei aloittanut esitutkintaa.

Kuvakombossa Wille Rydman ja Petteri Orpo.
Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman ja puheenjohtaja Petteri Orpo. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva & Silja Viitala / Yle
Päivi Happonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin Sanomat uutisoi sunnuntaina kansanedustaja Wille Rydmaniin (Kok.) kohdistuvista väitteistä, joiden mukaan Rydman olisi käyttäytynyt ahdistavasti naisia kohtaan.

Helsingin Sanomat on haastatellut jutussaan useita naisia.

Naisten kertoman mukaan Rydman olisi hyödyntänyt poliittista asemaansa, kun hän on hakeutunut tekemisiin nuorten naisten ja tyttöjen kanssa.

Yle tavoitti Wille Rydmanin sunnuntaina aamupäivällä.

– Katson asianajajani kanssa, miten tässä edetään, Wille Rydman sanoi.

Rydman kiistää HS:n väitteet jyrkästi omassa blogissaan.

– Helsingin Sanomat on julkaissut minusta järkyttävän artikkelin. Se on niin täynnä virheitä ja vääristelyjä, että yhdessä blogitekstissä on liki mahdotonta korjata niitä kaikkia. Artikkeli on myös niin musertavalla tavalla leimaava, että käytännössä en pysty korjaamaan sen väitteiden aiheuttamaa mainehaittaa, vaikka tekisin mitä, Rydman kirjoittaa blogissaan.

Keskusrikospoliisi teki HS:n mukaan esiselvityksen, jossa kuultiin useita naisia.

Poliisi kysyi selvityksessään naisilta, oliko joku Kokoomuksen kansanedustaja käyttäytynyt epäsopivasti nuoria tyttöjä ja naisia kohtaan. Naiset kertoivat poliisille Rydmanin käytöksestä.

Esiselvityksen jälkeen poliisi päätti, ettei Rydmania ole syytä epäillä rikoksesta. Poliisin mukaan mikään ilmitulleista teoista ei ylittänyt tutkintakynnystä, kertoo HS.

Petteri Orpo: Juttu Rydmanista on järkyttävää luettavaa

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kommentoi HS:n uutista twitterissä.

Orpo toteaa, että kokoomus ottaa tilanteen "erittäin vakavasti".

Orpon mukaan kokoomus käy läpi HS:n jutussa esille tulleet väitteet "kaikilla välineillä", joita puolueella on käytössä.

– HS:n juttu edustaja Rydmanista on järkyttävää luettavaa, Orpo kirjoittaa twiitissään.

Orpo tuomitsee twiitissään kaikenlaisen häirinnän.

Hän toteaa, että häirinnästä on aina syytä olla yhteydessä poliisiin.

– Kokoomuksessa ei hyväksytä minkäänlaista häirintää, epäasiallista käytöstä tai valta-aseman väärinkäyttöä. Aikuisilla on vastuu myös alaikäisten hyvinvoinnista.

19.6.2022 klo 14:25 Juttuun lisätty Orpon twiitti.

19.6.2022 klo 13.55: Juttuun lisätty tieto, että Orpoa ei ole tavoitettu.

Suosittelemme