Hyppää sisältöön

Harri Heliövaara lähellä ATP-turnausvoittoa – katso kuvat lontoolaisyleisön villinneestä pelastuksesta: "Nautimme joka hetkestä"

Wimbledonin avoimen tennisturnauksen nelinpelin viime vuonna voittanut kroatialaispari Nikola Mektic-Mate Pavic päihitti Heliövaaran ja Glasspoolin supertiebreakissa ratkenneessa ottelussa lukemin 3–6, 7–6, 10–6.

Harri Heliövaara kuvassa.
Heliövaara venyi ottelussa akrobaattisiin suorituksiin, jotka villitsivät kotiyleisöä. Kuva: Getty Images
Roope Visuri,
Paavo Forsberg
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalais-brittiläispari Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool kärsi tappion Lontoon ATP 500 -tennisturnauksen nelinpelin finaalissa. Kaksikko kohtasi loppuottelussa kakkossijoitetun kroatialaisparin Nikola Mektic / Mate Pavic.

Heliövaara ja Glasspool veivät ensimmäisen erän nimiinsä 6–3. Kroatialaiset voittivat toisen erän tiebreakissa 7–6 (7–3). Ottelun ratkaisu siirtyi supertiebreakiin, jossa kroatialaiset olivat parempia 10–6.

Suomalais-brittiläispari aloitti ottelun vahvasti. Heliövaaralta nähtiin tarkkoja lyöntejä ja huikea pelastus, jonka jälkeen suomalainen kellahti selälleen.

Harri Heliövaara venyi akrobaattiseen suoritukseen.
Kuva: Getty Images
Harri Heliövaara venyi akrobaattiseen pelastukseen.
Kuva: Getty Images
Harri Heliövaara venyi akrobaattiseen pelastukseen.
Kuva: Getty Images

Ottelun edetessä etenkin Glasspoolin pelin taso alkoi hyytyä.

Mektic ja Pavic voittivat viime vuonna Wimbledonin grand slam -turnauksen nelinpelin mestaruuden. Heliövaara ja Glasspool puolestaan pelasivat ensimmäistä kertaa ATP 500 -turnauksen nelinpelin loppuottelussa.

– Tämä merkitsee paljon, olimme ensimmäistä kertaa finaalissa. Nautimme joka hetkestä, Heliövaara sanoi ja kiitteli innokkaasti kannustanutta yleisöä kenttähaastattelussa.

– Finaali oli ruohotennistä ja nelinpeliä parhaimmillaan. Emme hävinneet yhtään omaa syöttövuoroa koko viikon aikana. Se on aika huikea suoritus. Silloin usein pelataan pitkälle. Minua ei harmita, parhaansa kun tekee joka pisteessä, ei tarvitse jossitella. Tänään annoimme kaiken kentälle, ja tämä tulos ansaittiin.

– On mahtavaa voittaa mestaruus. Ensi viikolla pelaamme Wimbledonissa, kroatialaiset tunnelmoivat.

Tiivis ottelutahti vaikutti

Aiemmin tänään välierässä Heliövaara ja Glasspool kaatoivat Intian Rohan Bopannan ja Kanadan Denis Shapovalovin supertiebreakin jälkeen luvuin 7–5, 6–7(4–7), 10–4. Ottelun loppu pelattiin tänään, koska peli keskeytettiin eilen sateen takia ensimmäisen erän jälkeen.

Heliövaara myönsi, että tiivis ottelutahti vaikutti parin otteisiin.

– Tuli oltua kentällä aika paljon vuorokauden aikana. Semifinaali oli henkisesti todella tiukka. Sen jälkeen oli pari tuntia aikaa levätä ja pelata finaali. Ei se ideaalitilanne ole, mutta saimme hyvän alun otteluun, varmaan kun saimme hyvän lämmön päälle semifinaalista.

33-vuotias Heliövaara on voittanut uransa aikana kaksi nelinpeliturnausta. Suomalainen on nelinpelin maailmanlistalla 37. sijalla. Hänen parinsa Glasspool, 28, on rankingissa 49. sijalla.

Päivitetty klo 20.30: Lisätty Heliövaaran kommentteja.

Lue lisää:

Heliövaara ja Glasspool upeassa vireessä – kaksinkertaiset Ranskan avointen mestarit jäivät täysin jalkoihin

Suosittelemme