Hyppää sisältöön

Mansikkakausi kuumenee Keski-Suomessa juhannuksen jälkeen, arvioi marja-alan järjestö

Kasvihuoneissa tai kasvutunneleissa kypsynyttä mansikkaa on ollut jo kesäkuun mittaan monin paikoin saatavilla.

Kotimaista avomaan mansikkaa saa Keski-Suomessa enemmälti juhannuksen jälkeen. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Mansikkasadon kypsyminen on Keski-Suomessa pari viikkoa viime vuotta jäljessä.

Tosin viime vuonna kesä oli poikkeuksellisen lämmin ja alkoi varhain.

Mansikan avomaan pääsato kypsyy Keski-Suomen korkeudella Hedelmän ja marjanviljelijäin liiton arvion mukaan tänä kesänä kesä-heinäkuun vaihteen viikoilla, kertoo toiminnanjohtaja Miika Ilomäki.

– Viime vuoteen verrattuna nyt ollaan parisen viikkoa jäljessä, mutta kaikkiaan ollaan normaalissa eli on palattu siihen, missä yleensä sadon suhteen kesäisin ollaan. Kauden ensimmäisiä marjoja saa juhannusviikon alussa ja juhannuksen jälkeinen viikko ja heinäkuun ensimmäinen viikko ovat niitä, jolloin satokausi alkaa olla parhaimmillaan. Silloin isompia määriä mansikkaa alkaa tulla, kuvailee Ilomäki.

Kasvihuoneessa ja kasvutunnelissa kypsynyttä mansikkaa on ollut kesäkuun mittaan monin paikoin saatavilla.

Lue myös:

Kylmä kevät on viivästyttänyt mansikkasatoa Itä-Suomessa – juhannusmansikat kasvavat tänä vuonna tunnelissa

Suosittelemme sinulle