Hyppää sisältöön

Marin tapasi Kroatian valtion johtoa – Plenković toisti hallituksensa vahvan tuen Suomen Nato-jäsenyydelle

Pääministeri Sanna Marin toi esille tapaamisissa myös Suomen johdonmukaisen tuen EU:n laajentumiselle Länsi-Balkanin maihin.

Andrej Plenković ja Sanna Marin kättelevät.
Pääministerit Andrej Plenković ja Sanna Marin tapasivat tänään Zagrebissa. Kuva: Antonio Bat / EPA
Jaana Hevonoja
Avaa Yle-sovelluksessa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) tapasi tiistaina Kroatian Zagrebissa ensin presidentti Zoran Milanovićin ja sen jälkeen pääministeri Andrej Plenkovićin.

Marin ja Plenković pitivät tiedotustilaisuuden tapaamisten päätteeksi.

Kroatian tapaamisissa keskusteltiin Suomen hakemuksesta liittyä Naton jäseneksi sekä kahdenvälisistä suhteista, jotka tulevat tiivistymään merkittävästi Suomen Nato-jäsenyyden myötä.

Plenković toisti hallituksensa vahvan tuen Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydelle.

Marin korosti puolestaan, että Suomi ja Ruotsi tulevat vahvistamaan koko liittokunnan turvallisuutta. Hän muistutti, ettei voida kuvitella läheisempää suhdetta kahden maan välillä kuin velvollisuus puolustaa toinen toistaan osana puolustusliittoa.

Pääministeri toi esille tapaamisissa myös Suomen johdonmukaisen tuen EU:n laajentumiselle Länsi-Balkanin maihin.

Marin tapasi aiemmin tiistaina Albanian pääministeri Edi Raman Tiranassa. Pääministeri totesi, että Albania ja Suomi ovat aktiivisia ja rakentavia kansainvälisen yhteisön jäseniä sekä kiitti tuesta Suomen Nato-jäsenyyshakemukselle. Maanantaina Marin tapasi Montenegron ja Pohjois-Makedonian valtiojohtoa.

Suosittelemme