Hyppää sisältöön

Juhannuksen juhlijoita kehotetaan säästämään vettä Kustavissa – viikonloppuna kulutus kolminkertaistuu

Kustavin vesihuoltolaitoksen mukaan juhannusviikolla Kustavin vedenkulutus kolminkertaistuu. Vesihuoltolaitos pyytää ihmisiä säästämään nyt vettä ja jättämään muun muassa nurmikot kastelematta.

Kylpytynnyri terassilla maalaismaisemassa.
Paljut olisi pitänyt täyttää alkuviikolla jo Kustavissa. Arkistokuva. Kuva: Outi Parikka / Yle
Johanna Lehtola

Kustavin vesihuoltolaitos on huolissaan veden riittävyydestä juhannuksena.

Kustavin vesihuoltolaitoksen mukaan juhannusviikolla Kustavin vedenkulutus kolminkertaistuu ja kulutushuippu ajoittuu viikonloppuun. Kustavin vesihuoltolaitos kirjoittaa asiasta kunnan Facebook-sivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Suuri kulutus aiheuttaa vesijohtoverkostolle paineita ja epävarmuuksia. Vettä kulutetaan vesihuoltolaitoksen mukaan ajoittain huomattavasti enemmän kuin Uudenkaupungin ja Kustavin yhdysputkesta pystytään vettä johdattamaan Kustaviin. Tämä taas alentaa verkostopainetta, jolloin veden virtausnopeus hidastuu ja vesimäärä verkostossa vähenee, jolloin veden toimitus kuluttajille muuttuu epävarmemmaksi.

– Toivomme, että aloittaisitte saunapaljujen ja pore-, ja uima-altaiden täyttämisen mahdollisuuksien mukaan jo alkuviikosta ja välttäisitte nurmikon kastelua yms. vettä runsaasti kuluttavia toimintoja, jotta paine verkostossa pysyisi riittävällä tasolla ja perjantaina vettä riittäisi kaikille saunojille, vesihuoltolaitos kirjoittaa.

Suosittelemme sinulle