Hyppää sisältöön

Torstaina on viimeinen mahdollisuus käydä pulahtamassa Orimattilan vanhassa uimahallissa – uusi uimahalli avaa ovensa elokuussa

Orimattila Areenan yhteyteen valmistuva uimahalli aukeaa suunnitellussa aikataulussa. Ennen tätä Päijät-Hämeessä ei ole avattu uutta uimahallia sitten 80-luvun.

Uima-allas Orimattilan uudessa uimahallissa.
Uuden uimahallin suunnittelussa on kiinnitetty huomiota esteettömyyteen. Hallista löytyy kaksi allasnostinta, joilla pyörätuolia käyttävä asiakas pääsee altaisiin itsenäisesti. Kuva: Jarno Kajova / Yle
Jarno Kajova
Avaa Yle-sovelluksessa

Orimattilan vanha uimahalli on torstaina auki viimeistä päivää. Orimattila Areenan yhteyteen valmistunut uusi uimahalli avataan 22. elokuuta.

Uuden uimahallin suunnittelussa on kiinnitetty huomiota esteettömyyteen. Hallista löytyy kaksi allasnostinta, joilla pyörätuolia käyttävä asiakas pääsee altaisiin itsenäisesti.

Uutuutena hallista löytyy erillinen pukuhuone, jota voivat käyttää esimerkiksi avustajan kanssa liikkuvat, tai uimarit, jotka kuuluvat sukupuolivähemmistöön ja kaipaavat omaa pukuhuonetta. Tilan voi varata ilman erillismaksua.

Jokaisen altaan lämpötila on säädettävissä erikseen esimerkiksi vauvauimareille sopivaksi. Lapset ja nuoret huomioidaan myös.

– Meillä on suunnitelmissa hankkia isoon altaaseen sijoitettava temppurata, jonka voi ottaa käyttöön esimerkiksi koulujen loma-aikoina, sanoo Orimattilan liikunta- ja vapaa-aikapäällikkö Teija Savolainen.

Orimattilan liikunta- ja vapaa-aikapäällikkö Teija Savolainen kertoo Orimattilan uudesta uimahallista

Uuden hallin aukioloaikojen Savolainen sanoo olevan vanhaa hallia kattavammat. Orimattilassa pääsee tulevaisuudessa myös aamu-uinnille.

Orimattilan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Keskevaari on asunut koko ikänsä Orimattilassa. Hän on tyytyväinen uuteen Orimattila Areenaan ja sen yhteyteen nyt valmistuvaan uimahalliin.

Vanhaan käytöstä poistuvaan Urheilutaloon ja sen uimahalliin Keskevaaralla liittyy paljon muistoja.

Orimattilan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Keskevaari muistelee

Orimattilan vanha uimahalli on auki torstaina kello 14–21.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme