Hyppää sisältöön

Sodankylän kunnanhallitus esittää kunnanjohtajan virkaan Jari Rantapelkosta

Toinen tehtävään suostumuksensa antanut on Sodankylän nykyinen vt. kunnanjohtaja, talous- ja hallintojohtaja Kalle Pyykkö.

Jari Rantapelkonen, Enontekiön kunnanjohtaja
Virkaan esitetty Jari Rantapelkonen on nykyinen Kittilän kunnanjohtaja. Kuva: Anneli Lappalainen / Yle
Mia Sivula
Avaa Yle-sovelluksessa

Sodankylän kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että kunnanjohtajaksi valitaan sotatieteiden tohtori, valtiotieteiden lisensiaatti Jari Rantapelkonen. Kunnanhallitus päätyi esittämään Rantapelkosta tehtävään äänin 5–2.

Rantapelkosen valintaa kannattivat äänestyksessä kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Annala (kok), Eila Kivioja (ps), Mari Penttinen (kesk) sekä Juha Karppinen ja Jukka Lokka (kuntalaisten yhteislista YL1).

Rantapelkonen toimii tällä hetkellä Kittilän kunnanjohtajana. Hän on ollut myös Enontekiön kunnanjohtaja. Rantapelkonen on toiminut nykyisessä tehtävässään puolen vuoden ajan. Hän on Kittilän viides kunnanjohtaja vuonna 2014 irtisanotun Anna Mäkelän jälkeen.

Sodankylän kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Annala kertoo, että myös haastattelutyöryhmän esitys oli, että tehtävään valitaan Rantapelkonen. Se päätyi ratkaisuun äänin 6–1.

Toinen suostumuksensa tehtävään antanut ehdokas on nykyinen vt. kunnanjohtaja, Sodankylän talous- ja hallintojohtaja, oikeustieteiden maisteri Kalle Pyykkö. Kunnanhallituksen äänestyksessä häntä kannattivat Mikko Pyhäjärvi (kesk) ja Raimo Äärelä (vas).

Sodankylän kunnanjohtajan virkaan tuli jatketun hakuajan loppuun mennessä 12 hakemusta ja kaksi suostumusta. Yksi suostumuksen antaja on myöhemmin peruuttanut suostumuksensa.

Kunnanvaltuusto päättää kunnanjohtajan valinnasta 30. kesäkuuta.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme