Hyppää sisältöön

Turun ammattikorkeakoulu valmistautuu täyttä häkää uuteen sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörikoulutukseensa – uusi koulutus alkaa ensi vuoden syksyllä

Turun ammattikorkeakoulu valmistelee parhaillaan uuden koulutuslinjansa aloittamista. Turun AMK:lle myönnettiin sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörien koulutusvastuu tammikuussa.

Turun ammattikorkeakoulun Lemminkäisenkadun koulutalo ulkoa kuvattuna.
Arkistokuvassa Turun Ammattikorkeakoulun kampusrakennus Kupittaalla. Kuva: Paula Collin / Yle
Johanna Lehtola
Avaa Yle-sovelluksessa

Uuden sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörikoulutuslinjan valmistelu on käynnissä Turun ammattikorkeakoulussa.

Turun AMK:lle myönnettiin uusi koulutusvastuu tammikuussa ja koulutus alkaa vuoden päästä syksyllä. Insinöörikoulutuksella halutaan vastata Varsinais-Suomen sähkö- ja automaatiotekniikan insinööripulaan. Turun ammattikorkeakoulun lisäksi koulutusvastuunlaajennuksen sai myös Turun yliopisto, joka alkaa kouluttamaan sähkö- ja automaatiotekniikan diplomi-insinöörejä ensi vuoden syksyllä.

Turun AMK:n tekniikan ja liiketoiminnan koulutusjohtaja Juha Kontion mukaan koulutusta on lähdetty suunnittelemaan yhdessä alueen yritysten kanssa.

– Olemme tässä puolen vuoden aikana käyneet jo paljon vuoropuhelua. Kartoitettu muun muassa alan suuntia ja työvoimatarpeita sekä teemoja. Olemme pyrkineet tätä kautta rakentaa opetussuunnitelmaa ja sen painotuksia. Ihan kaikkeen kysyntään ei tietenkään pystytä vastaamaan, mutta pyrimme löytämään koulutukseen sellaiset kärkiteemat, jotka ovat toistuneet monien yritysten toiveissa ja tarpeissa.

Sähkö- ja automaatiotekniikan opinnot voi aloittaa jo tänä syksynä osana energia- ja ympäristötekniikan insinöörikoulutusta. Tämä mahdollisuus herätti myös pientä kiinnostusta kevään yhteishaussa.

– Halusimme etukenossa reagoida tähän osaajapulaan ja rakensimme tämän osaamispolun. Varsinaisista hakijapiikeistä en osaa sanoa, mutta tiedän sen, että tähän opintopolkuun liittyen on tullut yhteydenottoja. On varmistettu, että kun haen tähän energia- ja ympäristötekniikkaan, niin pääsenkö sieltä siirtymään sähkö- ja automaatiotekniikkaan.

Suosittelemme sinulle