Hyppää sisältöön

Käräjäoikeus hylkäsi harvinaiset syytteet vapaudenriistosta: nainen muutti kertomusta täysin oikeudessa

Naisen mukaan hän olisi halutessaan päässyt autosta pois. Hän oli esimerkiksi pysähtynyt ostoskeskuksessa Lahdessa. 

Pirkanmaan käräjäoikeus käsitteli epäillyn vangitsemista
Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi syytteet vapaudenriistosta. Kuvituskuva. Kuva: Marko Melto / Yle
Anu Leena Hankaniemi

Pirkanmaan käräjäoikeus on hylännyt yhteensä viisi syytettä vapaudenriistosta ja törkeästä vapaudenriistossa.

Syyte vapaudenriistosta perustui asianomistajan kertomukseen poliisin esitutkinnassa. Esitutkinnassa nainen kertoi, että häntä ei päästetty pois Virroilta autosta, vaan hänet hänet kuljetettiin lukitussa autossa miehen asunnolle.

Käräjäoikeudessa nainen muutti kertomustaan ja syytteet hylättiin. Nainen sanoo, ettei ollut halukas lähtemään seurueen mukana Virroilta Nastolaan, mutta oli suostunut. Hänen mukaansa hän olisi halutessaan päässyt autosta pois. Hän oli esimerkiksi pysähtynyt ostoskeskuksessa Lahdessa.

Naista oli myös lähdetty viemään asunnolta juna-asemalle, mutta poliisit olivat pysäyttäneet seurueen matkalla.

Asianomistajan poikakaveriksi esitetty mies sai syytteen törkeästä vapaudenriistosta. Syyttäjän mukaan hän löi naista ja painoi aseen naisen jalkaa vasten ja uhkasi ampua. Asianomistaja kertoi oikeudessa, ettei nähnyt, mikä esine miehellä oli kädessään.

Mies kiisti sen olevan ase ja väitti esineen olevan kaukosäädin. Häneltä ei löytyny asetta, mutta kolme patruunaa löytyi. Miesystävä tuomittiin naisen pahoinpitelystä, sillä naista lyötiin kahdesti päähän ja häneltä tuli verta nenästä. Tästä sekä lievästä ampuma-aserikoksesta ja ajokorttirikoksesta mies tuomittiin parin sadan euron sakkorangaistukseen.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue lisää:

Syyte: Naista yritettiin painostaa seurustelemaan Virroilla, neljä ihmistä pakotti naisen autoon ja häntä uhattiin aseella

Suosittelemme sinulle