Hyppää sisältöön

Rovaniemi perustaa 30 uutta virkaa ja tointa sote-palveluihin – vakanssit siirtyvät ensi vuonna Lapin hyvinvointialueelle

Rovaniemen hyvinvointilautakunta perustelee uusia vakansseja Rovaniemen palvelutarpeen kasvulla. Tarkoituksena on muun muassa tukea lasten ja nuorten mielen hyvinvointia ja ikäihmisten toimintakykyä.

Rovaniemen kaupungintalo, edustalla lipputankoja ja vihreää nurmikkoa.
Rovaniemen 30 uutta vakanssia siirtyvät ensi vuonna Lapin hyvinvointialueelle. Kuva: Mia Sivula / Yle
Jarno Tiihonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Rovaniemen hyvinvointilautakunta päätti keskiviikkona perustaa 30 uutta vakanssia sote-palveluihin. Ensi vuonna uudet virat ja toimet siirtyvät Lapin hyvinvointialueelle.

– Asia on keskusteltu hyvinvointialueen valmistelijoiden ja nimitetyn hallinnon kanssa, kertoo lautakunnan puheenjohtaja Marjo Rundgren (sdp).

Rundgren perustelee uusia vakansseja Rovaniemen palvelutarpeen kasvulla.

– Uusia vakansseja suunniteltiin jo ennen koronaa, hän kertoo.

Tarkoituksena on muun muassa tukea lasten ja nuorten mielen hyvinvointia ja ikäihmisten toimintakykyä.

Lautakunnan päätöksen mukaan Rovaniemen terveydenhuoltoon tulee 5 terveyskeskuslääkärin virkaa, 7 terveydenhoitajaa, 2 sairaanhoitajaa, 6 fysioterapeuttia, terveyskeskuspsykologi, sosiaalityöntekijä ja hammashoitaja.

Lisäksi perustetaan 3 palveluohjaajan ja 2 sosiaaliohjaajan virkaa ikäihmisten palveluihin, sosiaaliohjaajan virka lastensuojeluun ja rekrytointivastaavan toimi perhe- ja sosiaalipalveluihin.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme