Hyppää sisältöön
Ihmisiä jonottaa busseille.
Matkustajia Tampereen juna-asemalla 26. kesäkuuta. Junamatkustajat saattavat joutua odottamaan jopa tunteja Tampereen ja Toijalan välillä ratatyön vuoksi. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Junamatkustajille odotettavissa jopa tuntien viiveitä, paluuliikennettä maanteillä vielä iltayhdeksältä kohtalaisesti – Yle seuraa juhannuksen etenemistä

Juhannuksena poliisia ovat työllistäneet muun muassa ratti- ja ruorijuopot. Helteiselle säälle ei näy loppua.

Tekijät
Tiina ForsbergKai JääskeläinenAnna NäveriSakari PiippoJaana Hevonoja
  • Ainakin viiden ihmisen tiedetään hukkuneen juhannuksen aikana: Paraisilla, Kalajoella, Iisalmessa, Ristijärvellä ja Laukaassa. Eri puolella Suomea on lisäksi ollut vesietsintöjä, joista ainakaan yhden tuloksesta ei ole varmuutta.
  • Junaliikenteessä on ollut merkittäviä myöhästymisiä sunnuntaina ratatöiden viivästymisen vuoksi.
  • Juhannussunnuntaina tehtiin kesän uusi lämpöennätys, 31,2 astetta Espoossa ja Helsingissä. Juhannuspäivänä lämpötilat kipusivat myös paikoin yli 30 asteen. Lauantaina korkein lämpötila, 30,5 astetta, mitattiin Kuopiossa.

Päätämme juhannusviikonlopun seurannan tähän.

Kai Jääskeläinen

Pelastuslaitoksella ollut kiireinen juhannusviikonloppu Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella on ollut pitkän juhannusviikonlopun aikana kiirettä hälytysrintamalla, pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan. Sunnuntai-iltaan mennessä oli kertynyt noin 550 tehtävää.

Pelastuslaitoksen mukaan suoritetuista tehtävistä 492 kpl oli kirjautunut ensihoidolle ja 59 kpl pelastustoimen puolelle.

Juhannuksen vietto näkyi vahvasti ensihoidon tehtävissä ja kulunut viikonloppu jää todennäköisesti yhdeksi vuoden kiireisimmistä, Pohjois-Karjalan pelastuslaitos kertoo.

Pelastuslaitoksen mukaan suuremmilta onnettomuuksilta kuitenkin vältyttiin vilkkaasta juhannuksesta huolimatta.

Anna Näveri

Ratatyö Tampereen ja Toijalan välillä viivästyttää myös yöjunia

Juhannusviikonlopun ratatyön valmistuminen viivästyy edelleen Tampereen ja Toijalan välillä.

Lempäälässä sijaitsevan ratasillan vaihtotyön piti olla alun perin valmis kello 15 sunnuntaina. Iltapäivällä työn arvioitiin valmistuvan yhdeltä maanantaiyönä, mutta vielä illalla annettiin uusi arvio.

Kello 21 aikaan Fintrafficin rataliikennekeskus tiedotti, että työn arvioidaan valmistuvan kello 06 maanantaiaamuna.

Henkilöjunia korvataan linja-autoilla Toijalan ja Tampereen välillä. Yöjunat odottavat radan avautumista ja jäävät noin 2-10 tuntia myöhään.

Jaana Hevonoja

Suomenlahden merivartioston mukaan juhannuksen tehtävämäärä vastasi normaalia kesäviikonloppua

Juhannuksen tehtävämäärät merialueella ovat toistaiseksi olleet tavanomaista kesäviikonloppua vastaavat huolimatta ajankohdalle poikkeuksellisen helteisestä säästä, kertoo Suomenlahden merivartiosto.

Vapaa-ajan vesiliikennettä oli juhlapyhinä päiväsaikaan paikoitellen runsaasti liikenteessä rannikolla ja saaristossa, mutta vakavilta onnettomuuksilta on Suomenlahdella toistaiseksi vältytty.

Merivartioston tietoon ei ole sunnuntai-iltapäivään mennessä tullut yhtään hukkumistapausta koko Suomenlahden alueelta.

Sunnuntaina kello 18.00 mennessä SLMV kertoi hoitaneensa 50 meripelastus- ja avustustehtävää.

Jaana Hevonoja

Paluuliikennettä vielä iltayhdeksältä kohtalaisen paljon maanteillä

Kaunis ja lämmin sää sai juhannuksen vietosta palaajat myöhäistämään lähtöään.

Juhannuksen paluuliikennettä oli vielä sunnuntaina iltayhdeksän aikaan teillä kohtalaisen paljon, kerrotaan Tampereen tieliikennekeskuksesta.

Varsinaista jonoutumista ei kuitenkaan enää ollut muualla kuin vitostiellä Kuortin kohdalla. Lahden kohdalla liikenne oli jo normaalia.

– Liikennettä on normaalia kesäsunnuntaita enemmän, mutta paluuliikenne on ollut odotetunlaista eli kun keli on ollut hyvä, lähteminen kaupunkia kohti on venynyt, sanoo tieliikennekeskusoperattori Frans Anttonen.

Anttosen mukaan tieliikennekeskuksen tietoon ei ole tullut sellaisia onnettomuuksia, joista olisi ollut suurempaa haittaa paluuliikenteen sujuvuudelle.

Etelä-Savon Pelastuslaitos kertoo, että Suomenniemen ja Savitaipaleen välillä, lähellä Kiesilän Kievaria tapahtui hieman ennen iltakahdeksaa henkilöauton ulosajo, jossa on loukkaantunut vakavasti kaksi ihmistä.

Anna Näveri

Etelä-Karjalassa junat useita tunteja myöhässä

Junaliikenne takkuaa pahasti Etelä-Karjalassa. Syynä on ratatöiden viivästyminen.

Esimerkiksi Joensuusta Helsinkiin saapuva juna on seissyt Imatran tavara-aseman kohdalla yli kaksi tuntia.

Yle Uutisten toimittaja Jussi Nurminen istuu parhaillaan kyseisessä junassa, jonka piti pysähtyä Imatralla viiden jälkeen ja saapua Helsinkiin puoli kahdeksan aikaan alkuillasta.

Nurmisen mukaan vielä ole tietoa siitä, milloin matkaa päästään jatkamaan Imatralta eteenpäin.

Imatran asemalla kyseistä junaa on odotettu helteisessä säässä.

Kello 20 aikaan VR tiedotti verkkosivuillaan, että nyt junaliikenne pääsee jatkumaan. Junat S 7, IC 9 ja IC 10 ovat silti useita tunteja myöhässä aikataulustaan.

Jaana Hevonoja

Juhannuksen pahin ruuhkahuippu alkaa olla ohi

Juhannuksen paluuliikenteen pahin ruuhkahuippu alkaa olla ohi, arvioitiin Tampereen tieliikennekeskuksesta puoli seitsemän maissa illalla.

– Lahden kohdalla nelostiellä voidaan vielä puhua ruuhkasta ja vitostiellä Mäntyharjulla Lusiin asti liikenne on jonoutunut. Nopeudet ovat noin 40 km/h tuntumassa, kertoi tieliikennekeskusoperattori Frans Anttonen.

Nelostiellä Renkomäen liittymssä iltapäivällä tapahtunut kolari hidasti osaltaan liikenteen sujumista noin 1,5 tunnin ajan.

Ysitiellä Jyväskylästä Tampereelle päin ruuhka oli Anttosen mukaan jo hellittänyt ja nopeudet kahdeksankympin tietämissä.

Anna Näveri

Junaliikenne sakkaa myös Keski-Suomessa ja idässä – syynä keskeneräiset ratatyöt

Tampere–Toijala-välin lisäksi junaliikenne takkuaa myös Jyväskylän ja Jämsän välillä sekä Imatran ja Joutsenon välillä keskeneräisten ratatöiden vuoksi.

Pahin ruuhkasumppu on Tampereen ja Toijan välinen ratatyö, joka vaikuttaa kymmeniin juniin, Fintrafficin Rataliikennekeskuksesta kerrotaan.

Jyväskylän ja Jämsän välillä noin kuusi junavuoroa korvataan illalla linja-autoilla. Tunnelissa kesken olevien ratatöiden odotetaan valmistuvan kello 22 mennessä.

Imatran ja Joutsenon välillä junia ei korvata busseilla, mutta noin 30–90 minuutin viiveitä on odotettavissa.

Lue lisää: Junamatkustajia kehotetaan varautumaan jopa tuntien viivästyksiin Tampereen ja Toijalan välillä – junaliikenne takkuaa nyt myös Keski-Suomessa ja idässä

Jaana Hevonoja

Liikenne matelee Lahdentiellä hölkkävauhtia

Paluuliikenne on ruuhkautunut valtatie 4:lla Lahdessa Renkomäen liittymän jälkeen. Fintrafficin mukaan liikenne matelee hölkkävauhtia.

Renkomäen liittymän kohdalla ilmoitettiin liikenneonnettomuudesta puoli viiden aikaan. Onnettomuuden selvittely kesti puolisentoista tuntia.

Samoihin aikoihin kerrottiin liikenneonnettomuuksista Hankasalmella tiellä 23 välillä Jyväskylä - Varkaus ja Raaseporissa tiellä 25 välillä Tammisaari - Lohja.

Suosittelemme sinulle