Hyppää sisältöön

KuPS kohtaa Mestarien liigan karsintaturnauksessa liettualaisen Gintran – turnaus pelataan Puolassa

Naisten Mestarien liigan karsinnoissa nähdään myös useita Helmareiden pelaajia. Alkukarsintalohkossa Emmi Alasen Kristianstad kohtaa Ajaxin.

KuPS naiset rivissä kultamitalit kaulassa.
KuPSin naiset voittivat viime kaudella mestaruuden. Kuva: Kansallinen Liiga / Juha Leskinen
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuopion Palloseura saa jalkapallon naisten Mestarien liigan ensimmäisessä karsintavaiheessa vastaansa liettualaisen Gintran. Alkukarsintalohkot arvottiin perjantaina Sveitsissä.

Naisten Mestarien liigan ensikertalainen KuPS pelaa samassa lohkossa Gintran, belgialaisen Anderlechtin ja puolalaisen Lodzin kanssa.

Karsintaturnauksen välierissä pelataan ottelut Gintra–KuPS ja Anderlecht–Lodz. Otteluiden voittajat etenevät 21. elokuuta pelattavaan karsinnan finaaliin ja häviäjät pronssipeliin. Finaalin voittaja etenee seuraavaan karsintavaiheeseen, joka pelataan syyskuussa.

Vuonna 1999 perustettu Gintra on Liettuan menestynein naisten joukkue, joka on voittanut maan sarjan 20 kertaa. Naisten Mestarien liigassa joukkue nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 2004. Vähintään Mestarien liigan karsintoihin joukkue on osallistunut 17 kertaa.

Tällä kaudella Gintra johtaa maansa pääsarjaa ylivoimaisesti ja on voittanut kymmenestä ottelusta yhdeksän. Joukkueessa pelaa lukuisia ulkomaalaisvahvistuksia.

Myös Kansallisen liigan hallitsevan mestarin KuPSin jälki kotimaan kentillä on ollut tyrmäävää. Joukkue on voittanut kolmestatoista pelaamastaan ottelusta kaksitoista ja hävinnyt vain kertaalleen. Maaleja kuopiolaiset ovat mättäneet 54 eli keskimäärin yli neljä jokaisessa ottelussa. Omissa on soinut vain kahdeksan kertaa.

Lavdije Begolli tuulettaa maalia.
Lavdije Begolli on iskenyt KuPSille 17 maalia ja johtaa Kansallisen liigan maalipörssiä ylivoimaisesti. Kuva: Kansallinen liiga/ Juha Leskinen

Alkukarsintaturnaus pelataan Puolassa. Savon Sanomien mukaan KuPS olisi ollut kiinnostunut järjestämään turnauksen Kuopiossa, mutta arpaonni suosi Puolaa.

Karsintojen välierien pelipäivä on 18. elokuuta ja loppuottelun 21. elokuuta.

Naisten Mestarien liiga pelattiin aiemmin yksinkertaisena pudotuspeliturnauksena. Viime kaudella pelattiin ensimmäistä kertaa 16 joukkueen lohkovaihe.

Suomalaisjoukkueista naisten Mestarien liigan jatkopeleissä on nähty edellisen kerran FC Honka, joka eteni ensimmäiselle, 32 joukkueen pudotuspelikierrokselle vuonna 2018.

Gentjana Rochi ja Lavdije Begolli tuulettavat.
KuPSin Gentjana Rochi ja Lavdije Begolli ovat olleet pitelemätön pari kotimaan liigassa. Kuva: Kansallinen liiga / Kalevi Hämäläinen

Helmareiden keskikenttäpelaaja Emmi Alasen edustama Kristianstad kohtaa alkukarsintalohkossa hollantilaisjätti Ajaxin. Mikäli Kristianstad pääsee karsinnan finaaliin, ei vastustaja helpotu, sillä finaalissa vastaan tulee voittaja ottelusta Fortuna Hjörring–Eintracht Frankfurt.

Ria Ölingin edustama FC Rosengård etenee suoraan toiselle kierrokselle, kuten myös Sanni Franssin edustama Real Sociedad.

Viime kauden Ranskan, Espanjan, Saksan ja Englannin liigan voittajat eli Lyon, Barcelona, Wolfsburg ja Chelsea etenevät suoraan lokakuussa alkavaan lohkovaiheeseen. Loppuottelu pelataan kesäkuussa Hollannissa PSV Stadionilla.

Lyon on Mestarien liigan hallitseva mestari. Se kukisti toukokuussa loppuottelussa Barcelonan 3–1.

Lue myös:

"Takana on niin paljon työtä" – Mestarien liigan voitto herkisti maailman huipulle palanneen Ada Hegerbergin

Lyon otti Mestarien liigan valtikan takaisin ja nappasi mestaruuden ennakkosuosikki-Barcelonan nenän edestä

KuPSin hyökkääjätähdeltä huimat maalit Ilveksen verkkoon! PK-35 jyräsi Hongan

Suosittelemme