Hyppää sisältöön

Yöjuna Helsingistä Kemijärvelle saapui Ouluun noin 16 tuntia myöhässä, matka jatkui vielä busseilla – "Onhan tämä aika surkuhupaisaa"

Ratatyöt Tampereen ja Toijalan välillä viivästyivät suunnitellusta lähes vuorokaudella, ja se sekoitti junien aikataulut.

mies
Fysioterapeuttina työskentelevä Jari Tapio joutui viivästysten takia siirtämään maanantain asiakkaiden ajat. Kuva: Janne Körkkö / Yle
Tekijät
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen junaliikenne on ollut kaaoksessa viivästyneiden ratatöiden vuoksi. Esimerkiksi yöjuna Helsingistä Kemijärvelle oli maanantaina noin 16 tuntia myöhässä. Juna saapui Ouluun lopulta maanantai-iltana klo 20.40.

Saapuessaan Oulun rautatieasemalle Jari Tapiolla oli takana lähes 23 tuntia matkustamista. Hän lähti Loimaalta sunnuntai-iltana puoli yhdeksän aikaan.

Tapion mukaan tunnelma junassa oli sekava. Hän oli mennyt illalla yöjunassa nukkumaan ja huomasi aamulla herätessään, ettei juna ollut liikkunut ollenkaan.

– Tieto kulki surkeasti, eikä kukaan oikein tiennyt mitä tapahtuu. Jos olisin eilen illalla tiennyt, että matka menee näin, olisin voinut vuokrata vaikka auton. Onhan tämä aika surkuhupaisaa.

Seuraavaksi matka jatkui Rovaniemelle kotiin kaverin kyydillä.

Nainen ja lapsi
Päivi Iäs matkusti junassa pienen lapsensa kanssa. Kuva: Janne Körkkö / Yle

Päivi Iäs oli tehnyt matkaa jo vuorokauden. Hän oli menossa Tikkurilasta Kemiin pienen tyttärensä kanssa. Matka olisi jatkunut vielä bussikuljetuksella, mutta Iäs kertoi joutuneensa tilaamaan kyydin hakemaan Oulusta, sillä bussissa olisi voinut tulla matkapahoinvointia. Matka oli ollut haastava uhmaikäisen kanssa, mutta Iäs sanoo tyttären olleen yllättävän reipas.

Mies seisoo auringonvalossa.
Joni Valkila harmittelee sitä, että junan kuulutukset olivat vain suomen kielellä.  Kuva: Janne Körkkö / Yle

Joni Valkila oli matkalla Helsingistä Kilpisjärvelle. Hän aikoi yöpyä Oulussa ja jatkaa kesäloman reissuaan vasta tiistaina.

Valkila kertoi, että ravintolavaunun ruoka loppui kesken matkan, mutta hän ehti kuitenkin ostaa Hämeenlinnasta evästä matkan ajaksi. Myös junan ilmastointi meni pois päältä osasta vaunuista, joten loppumatkasta seurue joutui etsimään viileää paikkaa matkustaa.

Mies
Sebastian Valli oli matkalla pyöräilemään Norjaan. Kuva: Janne Körkkö / Yle

Sebastian Valli oli nukkunut vain yhden tunnin verran koko pitkän matkan aikana. Hänellä oli vielä edessään bussimatka Rovaniemelle, josta matka jatkuu seuraavana aamuna Norjaan. Hän oli joutunut siirtämään muun muassa hotellimajoituksia tilanteen vuoksi.

– Tämä on ensimmäinen kesälomapäiväni, Valli naurahti.

Matkalla oli monia viivästyksiä

Junassa matkustanut Ylen toimittaja Olli-Pekka Louniala kertoi maanantaina iltapäivällä, että juna oli Tampereella jumissa uuden käänteen takia tunnin. Uusin viivästys johtui kuulutusten mukaan siitä, ettei henkilökuntaa ollut paikalla riittävästi.

Vähän ennen puoli neljää matkustajille kerrottiin, että juna kääntyy ympäri Oulussa. Matka Oulusta eteenpäin korvataan bussilla.

Helsingistä Rovaniemelle matkalla oleva juna ajetaan sekin vain Ouluun asti ja korvataan bussilla. Tämä juna oli illansuussa 14 tuntia myöhässä.

Kaluston odotuksen takia myös Rovaniemeltä ja Kemijärveltä lähti busseja kohti Oulua, samoin Turusta Tampereelle.

Syynä viivästyneet ratatyöt

Myöhästyneissä junissa matkusti noin 4 000 ihmistä.

Ongelmat saivat alkunsa viivästyneestä ratatyöstä. Junaliikenne oli poikki Tampere–Toijala-välillä. Liikenteen katko kesti lähes vuorokauden suunniteltua pidempään. Radan katkaisseen siltatyön piti alun perin valmistua sunnuntaina kello 15, mutta työ saatiin valmiiksi vasta maanantaina kello 12:n aikaan.

Junat näkyvät kartalla täällä.

Viivästynyt ratatyö oli siltatyö Lempäälän Miemolassa. Työmaan aikataulu ei pitänyt.

– Vanhan sillan purkaminen kesti suunniteltua kauemmin, Väyläviraston projektipäällikkö Maija Lavapuro kertoi Ylelle.

Aluksi siltatyön arvioitiin viivästyvän niin, että se valmistuisi yhdeltä maanantain vastaisena yönä. Sunnuntai-iltana Fintrafficin Rataliikennekeskus tiedotti, että työ valmistuukin vasta kuuden aikaan maanantaiaamuna. Siitäkin myöhästyttiin selvästi.

Arviot menivät uusiksi monta kertaa

Maanantaiaamuna arviota työmaan valmistumisesta päivitettiin useita kertoja. Ensin siltatyön kerrottiin olevan ohi kahdeksalta, sitten yhdeltätoista ja lopuksi puoliltapäivin.

Maanantaina kello 11.54 kerrottiin, että sillanvaihtotyö oli valmistunut ja että junaliikenne pääsee käynnistymään.

Väyläviraston hankkeista vastaavan apulaisjohtajan Mauri Mäkiahon mukaan ratatöiden tekoajankohta valittiin niin, että se haittaisi ihmisten liikkumista mahdollisimman vähän.

Mauri Mäkiaho, apulaisjohtaja väylävirastohankkeet toimiala
Väyläviraston hankkeista vastaava apulaisjohtaja Mauri Mäkiaho pahoitteli tilannetta. Kuva: Marjut Suomi / Yle

– Pyrimme ajoittamaan työt juhannuksen meno- ja paluuliikenteen väliin, jolloin on hiljaisin ajankohta. Kun alkuperäinen aikataulu epäonnistui, niin sitten kävi näin, Mäkiaho sanoo.

Väyläviraston tiedotteen mukaan Tampere–Toijala-välillä sijaitsevan Miemolan sillan viimeistely jatkuu vielä maanantain aikana.

Ongelmia myös muualla maassa

Juhannusviikonloppuna junaliikenteessä oli ongelmia myös Keski- ja Itä-Suomessa. Keski-Suomessa junaliikenne viivästyi Jyväskylän ja Jämsän välillä olleen tunnelityön vuoksi ja idässä Imatran ja Joutsenon välillä uuden kaksoisradan käyttöönoton takia.

Ihminen kurkottaa taksin ovea. Takana joukko ihmisiä Tampereen rautatieasemalla.
Ihmisiä odotti joukoittain Tampereen rautatieasemalla yhdeksän jälkeen maanantaiaamuna. Kuva: Miikka Varila / Yle

VR:n operatiivinen päällikkö Jukka Kajava pahoittelee matkustajille aiheutunutta haittaa mutta ei automaattisesti lupaa kaikille korvauksia tilanteesta.

Jukka Kajava, VR:n operatiivinen päällikkö
VR:n operatiivinen päällikkö Jukka Kajava luonnehti tilannetta massiiviseksi häiriöksi. Kuva: Marjut Suomi / Yle

– Korvaushakemuksen voi laittaa ja yksittäiset korvaushakemukset käsitellään ajallaan, Kajava sanoi maanantaina aamupäivällä.

"Jos tänään ei ole pakko lähteä junalla liikkeelle, kannattaa lykätä lähtöä"

Henkilöjunia korvattiin linja-autoilla Toijalan ja Tampereen välillä. Jukka Kajavan mukaan paikalle oli hankittu kaikki bussit, jotka Tampereelta ja ympäristökunnista saatiin.

– Näkyi siellä olevan jokin turkulainenkin bussi.

Hän ennakoi, että junien aikatauluissa on viivästyksiä koko maanantain ajan. Henkilökunnan ja junakaluston kierto on sekaisin.

– Jos tänään ei ole pakko lähteä junalla liikkelle, kannattaa lykätä lähtöä, Kajava neuvoi.

Katso minkälaiset tunnelmat olivat maanantaina kello 11 helteisellä Tampereen juna-asemalla, jossa matkustajien peruuntuneita kyytejä korvattiin busseilla. Toimittaja Katri Tapolan haastattelussa Väyläviraston hankkeista vastaava apulaisjohtaja Mauri Mäkiaho sekä VR:n operatiivinen päällikkö Jukka Kajava. Lisäksi jututettavana on Helsinkiin yrittävä matkustaja Jussi Heikkinen. Kuvaajana Marjut Suomi / Yle.

Pohjoisen yöjunat seisoivat tuntikausia Hämeenlinnassa

Rataliikennekeskus kertoi jo aiemmin, että siltatyömaan viivästymisellä on "massiiviset vaikutukset" junaliikenteeseen pääradalla.

Yöjunat pohjoiseen seisoivat Hämeenlinnan asemalla sunnuntai-illasta asti. Maanantaina hieman ennen puoltapäivää paahteisella asemalaiturilla päivystäneet konduktöörit kertoivat matkustajien suhtautuneen puolen vuorokauden myöhästymiseen alun jälkeen ymmärtäväisesti.

Junien henkilökunta oli valvonut koko yön, sillä matkan jatkumisen ajankohta oli aluksi auki.

– Hyvällä tuulella tässä ovat sekä matkustajat että henkilökunta, vaikka on yö valvottu. Onneksi ilmastointi ja vessat toimivat molemmissa junissa, kommentoi Rovaniemelle matkalla olleen junan konduktööri Ville.

Konduktööri ei suostunut kertomaan sukunimeään julkisuudessa. Hän perusteli asiaa VR:n viestinnän ohjeilla.

Ihmisiä seisoo joukkona Tampereen rautatieaseman edessä. Yksi bussi ottaa matkustajia sisään.
Tampereen asemalla noustiin junia korvanneeseen linja-autoon maanantaiaamuna. Kuva: Miikka Varila / Yle

VR otti sunnuntai-illan junavuorojen lippuja pois myynnistä, jotta lipun aiemmin ostaneet matkustajat mahtuisivat varmasti linja-autoihin Toijalan ja Tampereen välillä.

"Ottaa päähän, mutta en ole yllättynyt"

Ville Peltola oli matkalla perheensä kanssa Espoosta Rovaniemelle.

– Tämä on seikkailu ja poikkeusmatka meillekin niin kuin henkilökunnalle. Kyllä tämä vähän harmittaa. Ilmastointi lakkasi toimimasta meidän hytissämme. Onnistuimme nappaamaan vapaan hytin vierestä onneksi konduktöörin luvalla.

5- ja 7-vuotiaiden lasten isä on päättänyt varata hotellin Oulusta ja jatkaa matkaa vasta tiistaina. Vielä on auki, miten matka jatkuu.

– Lapset tykkäävät yleensä olla junassa, mutta en tiedä, tykkäävätkö enää tämän reissun jälkeen.

Peltola ei ollut varautunut siihen, että juhannuksena tehdään usein ratatöitä. Jatkossa hän ei halua matkustaa tähän aikaan vuodesta junalla.

Tampereen rautatieasemalla yli sata matkustajaa odotti omia junavuoroja varhain aamulla.

Tamperelainen Heikki Saha oli lähdössä maanantaina aamulla junalla Tampereelta Vantaalle töihin. Lähtö jäi aikomukseksi, ja juna vaihtui omaan autoon, kun junan lähdöstä ei ollut mitään tietoa.

Heikki Saha seisoo laukun kanssa Tampereen rautatieasemalla.
Heikki Saha vaihtoi junakyydin omaan autoon. Kuva: Miikka Varila / Yle

– VR:n puolelta ei ole tullut mitään viestiä, junien datan harrastajaportaalista seurasin tilannetta, kun näytti taulut olevan sekaisin, Saha kertoi.

Heikki Saha ei sen enempää harmitellut tilannetta: omalla autolla ehti ajoissa töihin. Korvausasioita Saha ei aikonut sen enempää murehtia, sillä työnantajan sihteerit hoitavat sen puolen.

Alavudelta kotoisin oleva Samuli Haveri oli tullut Tampereelle Seinäjoelta, ja tarkoitus oli mennä töihin toimistolle Tikkurilaan.

Samuli Haveri Tampereen rautatieasemalla.
Samuli Haverille ratatyöt tulivat yllätyksenä. Kuva: Miikka Varila / Yle

– No ottaa päähän, mutta en ole yllättynyt. Tämä on vanha juttu, että VR on aina vähän tällainen. Olisi pitänyt katsoa eilen illalla tarkemmin, en ollut tietoinen mistään ratatöistä, Haveri sanoi.

Hän aikoi lähteä Tampereelta takaisin Seinäjoelle.

– Varmaan pääsisin Tikkurilaan monta tuntia myöhässä, mutta se, mitä olin menossa tekemään, meni siinä.

Tamperelainen Jenna Haapaharju tuli ulos asemarakennuksesta samoin kuin moni muu samaan aikaan. Junien ilmoitustaululla olivat hetken aikaa vilahtaneet oman junan tiedot, mutta sitten sinne päivittyivät yöjunien tiedot.

Jenna Haapaharju seisoo Tampereen rautatieaseman edessä.
Jenna Haapaharju vaihtoi työpäivän etätöihin. Kuva: Miikka Varila / Yle

– Siitä huomasin, että en pääsekään minnekään. Menen nyt sitten takaisin kotiin etätöihin. Se on juhannuksen jälkeen ihan okei vaihtoehto sekin, Haapaharju sanoi.

Hän aikoi yrittää tiistaina uudestaan junaan.

– En tiedä luottamuksesta, mutta toiveikas olo. Aivan 5/5 fiilikset tästä aamusta, Haapaharju naurahti.

Helsinkiläisen Salme Lehtisen päämääränä oli Jämsä. Hän oli saapunut Tampereelle autokyydillä ja jännitti, miten matka jatkuisi tästä eteenpäin.

Salme Lehtinen istuu kivetykselllä.
Salme Lehtinen oli matkalla Jämsään. Kuva: Miikka Varila / Yle

– Olen seurannut päivityssivua, josta tulee tietoa junista, mutta ainakaan minun junastani ei ole vielä mitään tietoa siellä, Lehtinen kertoi.

– En ole vielä tuntikaupalla odotellut. Ihan hyvä fiilis vielä. Tässä nyt odotellaan.

VR kertoo tilanteen etenemisestä Junaliikenne nyt -sivuillaan.

Voit keskustella aiheesta maanantaihin 27.6. klo 23:een asti.

Lue myös:

VR:n kaukoliikennejohtaja pahoittelee, ettei viesti kulkenut: "Todella ikävää ja harmillista"

Junaliikenteen kaaoksesta voi syntyä matkustajalle iso lasku – selvitimme, mitä kuluttaja voi tehdä saadakseen korvauksia

Ensimmäistä kertaa yksin matkustaneet 12-vuotiaat joutuivat keskelle kaaosta – juna on myöhässä puoli vuorokautta eikä mene edes perille

Tässä on junakaaoksen syyllinen: kuvat pahoin viivästyneestä siltaprojektista, jonka takia matkustajat ovat 15 tuntia myöhässä

Suosittelemme