Hyppää sisältöön

Länsi-Suomen merivartioston vastuualueella selvittiin juhannuksesta ilman vakavia meripelastustapahtumia

Huomattava osa meripelastus- ja avustustehtävistä johtui erilaisista teknisistä vioista. Useimmilla venekunnilla kaikki varusteet olivat kunnossa.

Merivartiosto partioimassa myöhään illalla
Koko juhannuksen aikana meripelastustehtävistä 8 luokiteltiin meripelastuksen hätätilanteiksi. Kuva: Merja Siirilä / Yle
Merja Siirilä

Poikkeuksellisen hieno sää piti juhannuksen vesiliikenteen ajoittain erittäin vilkkaana. Tämä tiesi tehtäviä myös Länsi-Suomen merivartiostolle.

Juhannuksena yksikkö yhteistyökumppaneineen hoiti 37 meripelastus- ja avustustehtävää ja tuki muita viranomaisia eri tehtävissä yhteensä 22 kertaa. Vakavia meripelastustapahtumia ei vastuualueella kuitenkaan sattunut.

Koko juhannuksen aikana meripelastustehtävistä kahdeksan luokiteltiin meripelastuksen hätätilanteiksi.

Huomattava osa meripelastus- ja avustustehtävistä johtui erilaisista teknisistä vioista.

Puhallutuksia suoritettiin 665, joista suurin osa oli nollatuloksia. Yhdeksää henkilöä epäillään vesiliikennejuopumuksesta.

– Moni oli liikenteessä vesilinjalla ja hyvä niin, Länsi-Suomen merivartioston meripelastusjohtaja Samu Hiljanen kertoo.

"Moni oli liikenteessä vesilinjalla ja hyvä niin"

Vesiliikennevalvontaa suorittavat partiot tarkastivat juhannuksen aikana yhteensä 864 vesikulkuneuvoa. Huomautuksella selvisi 11 henkilöä ja maksullisia muistutuksia jouduttiin kirjoittamaan 30 henkilölle.

Useimmilla venekunnilla kaikki varusteet olivat kunnossa ja jos pelastusliivit eivät ole olleet yllä, ovat ne kuitenkin olleet välittömässä läheisyydessä mukana.

– Vuosittain tässä asiassa on edistytty ja toivottavasti tämä kehityskulku jatkuu, Hiljanen kertoo.

Koska helteinen sää jatkuu, jatkuu myös merivartioston kiireet.

– Tämä viikko tulee olemaan varmasti yksi kesän vilkkaimpia. Nyt alkavat ajat, jolloin on suuri määrä ihmisiä samaan aikaan lomalla. Kyllä tällaiset kelit varmasti houkuttelevat merelle, Hiljanen uskoo.

Lisää Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle