Hyppää sisältöön

Rajavartiosto otti kiinni neljä henkilöä Suomussalmen Kuivajärveltä, porukkaa epäillään luvattomasta rajanylityksestä

Suomen puolelle tulleet henkilöt ovat esittäneet turvapaikka-anomuksen. Rajavartioston tietojen mukaan henkilöt eivät ole suomalaisia tai venäläisiä.

Venäjän puolen rajamerkki Suomen ja Venäjän raja-aukolla.
Venäjän puolen rajapyykki arkistokuvassa. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle
Tanja Heikkonen,
STT

Kainuun rajavartiosto tutkii neljän ulkomaalaisen henkilön aiheuttamaa epäiltyä luvatonta rajanylitystä maastorajan yli Venäjältä Suomeen Suomussalmen Kuivajärvellä.

Rajavartiosto sai sunnuntaina illalla tiedon Suomen puolella olevista neljästä ulkomaalaisesta henkilöstä. Tutkinnanjohtaja yliluutnantti Antti Salo kertoo STT:lle, että nelikko ei paennut viranomaisilta Suomen puolella, vaan heidän tarkoituksenaan oli anoa turvapaikkaa.

Rajavartiosta kerrotaan, että kiinniotetut henkilöt eivät ole suomalaisia eikä venäläisiä. Salon mukaan on mahdollista, että luvatta rajan yli tulleet ovat ukrainalaisia, mutta tarkkaa tietoa ei vielä maanantaina ollut.

Rajavartiosto vastaanotti turvapaikka-anomukset, käynnisti turvapaikkaprosessin sekä aloitti henkilöiden maahantuloon liittyen valtionrajarikosten esitutkinnan. Turvapaikkaprosessi siirretään myöhemmin Maahanmuuttoviraston käsittelyvastuulle.

Kainuun rajavaltuutettu on ollut valtakunnanrajan ylitykseen liittyen yhteydessä Venäjän Kalevalan alueen rajavaltuutettuun. Salon mukaan Kainuun seudulla tulee ihmisiä rajan yli luvatta harvoin, ei edes joka vuosi.

Suomussalmen kohdalla Suomen puolella rajalla on poroaita, mutta Salon mukaan lapsikin pystyy ylittämään sen.

Suosittelemme sinulle