Hyppää sisältöön

Ratikkaliikenne alkaa palautua Tampereella: uusi vika ilmeni Hervannassa

Ratikan sähkövaurion korjaaminen kesti maanantaina useita tunteja.

Tampereen ratikka kuvattuna edestäpäin. Aurinko paistaa, ja taivas on sininen.
Pyynikintorille seisahtanut ratikka pysähtyi juuri suojatien päälle. Kuva: Juha Kokkala / Yle
Heli Mansikka,
Anu Leena Hankaniemi

Tampereen keskustan ratikkaliikenteessä on ollut maanantaina laaja häiriö. Ratikat eivät ole kulkeneet lainkaan linjalla 1 ja myös linjan 3 liikenne oli poikki välillä Pyynikintori–Sammon aukio.

Korjauksen ansiosta saatiin ensin rajattua sähkötöntä aluetta niin, että vain Hämeensillan ja Pyynikintorin välillä ei kulkenut illalla ratikka.

Syynä liikenneongelmaan oli Tampereen Pyynikintorilla oleva sähkölankavika, kertoo Tampereen ratikan operatiivinen päällikkö Vesa Rauhala VR:ltä.

– Vikapartio on paikalla kartoittamassa tilannetta, mutta tässä vaiheessa vian kestoksi arvioidaan useita tunteja. Sähköratavauriot ovat sen tyyppisiä, että niiden korjaamisessa usein menee useampi tunti, Rauhala kertoi iltapäivällä.

Puoli viideltä iltapäivällä korjausarvio oli vielä neljä tuntia eli ongelman arvioitiin väistyvän vasta puoli yhdeksältä illalla.

Liikenne alkoi palautua maanantaina illalla. Pyynikintorin sähkövika saatiin korjattua ennen kahdeksaa illalla. Sen jälkeen saadaan seisahtanut ratikka hinattua varikolle. Se ei päässyt liikkeelle omin avuin.

Huomioliiveihin ja kypäriin pukeutuneita ihmisiä seisomassa Tampereella ratikkakiskojen päällä. Keli on kesäinen ja aurinkoinen.
Sähköratavaurioiden korjaustyöt voivat viedä aikaa useampia tunteja. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Pyynikintorin korjauksen jälkeen ilmaantui jostain syystä uusi sähkövika Hervantajärvelle.

Viat eivät tiettävästi liity toisiinsa, ja uutta vikaa korjattiin illalla. Ratikat pysähtyvät Hervannan korjauksen aikana Hermiassa.

Nyssen poikkeusajat ja perutut ajat löytyvät täältä (siirryt toiseen palveluun).

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit keskustella aiheesta tiistaihin 28.6. kello 23:een saakka.

Suosittelemme sinulle