Hyppää sisältöön

Hattulassa valuu 300 000 litraa juomavettä maastoon vuorokaudessa, vuoto havaittu jo huhtikuussa

HS-Veden mukaan vuoto ei vielä vaikuta veden riittävyyteen. Toisen vuodon tai isomman tulipalon sattuessa ongelmia saattaisi ilmetä.

Hanasta valuu vettä.
Hattulan alueen vesijohtovuodon löytymiseen johtavasta vihjeestä HS-Vesi on luvannut maksaa 100 euron vihjepalkkion. Kuvituskuva. Kuva: Antti Seppälä / Yle
Riitta Tapiomäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Hattulassa etsitään huomattavan isoa vesijohtovuotoa. HS-Veden käyttöinsinööri Sanna Heinosen mukaan huhtikuun lopulla vettä katosi jäljettömiin pienempiä määriä, mutta jo useamman viikon ajan vettä on kadonnut satoja tuhansia litroja vuorokaudessa.

– Sieltä lähtee noin 300 kuutiota vuorokaudessa, josta ei tiedetä minne menee, tiivistää Heinonen.

Yksi kuutio on tuhat litraa, eli vuorokaudessa Hattulan maastoon katoaa 300 000 litraa puhdistettua ja juomakelpoista vettä.

– Mitään haittaa tästä vuodosta ympäristölle ei ole, mutta puhdistuslaitoksella käytetään turhaan kemikaaleja puhdistukseen, ja tehdään turhaa työtä, kommentoi Heinonen mittavan vuodon vaikutuksia.

Vuoto ei vaikuta tässä vaiheessa myöskään veden riittävyyteen ja vettä voi edelleen käyttää normaalisti.

– Pidemmän päälle tämä voi vaikuttaa riittävyyteen, jos tulisi vaikka toinen vuoto, tai iso tulipalo johon käytettäisiin paljon vettä, rauhoittelee HS-Veden käyttöinsinööri Sanna Heinonen.

Hattulan alueen vesijohtovuodon löytymiseen johtavasta vihjeestä HS-Vesi maksaa 100 euron vihjepalkkion. Vesijohtovuodon merkkejä ovat esimerkiksi normaalisti kuivissa paikoissa olevat laajemmat kosteat alueet tai runsas kirkas vesi ojissa myös sateettomina kausina.

Suosittelemme