Hyppää sisältöön

Turku rakentaa viidet kuntoportaat tämän ja ensi vuoden aikana – kolmet portaat rahoitetaan asukasbudjeteista

Ensimmäisenä kuntoportaat rakennetaan Turun Luolavuoreen ja Länsikeskukseen Kalmasvuoreen.

Puiset kuntoportaat
Arkistokuva kuntoportaista. Kuva: Riitta Väisänen / Yle
Johanna Lehtola

Turku aikoo rakentaa viidet kuntoportaat tämän ja ensi vuoden aikana vastatakseen kuntoportaiden kysyntään.

Turku kertoo tiedotteessaan, että kuntalaiset ovat kysyneet viime vuosina kuntoportaita paljon. Viidestä uudesta kuntoportaasta kolmet rahoitetaan asukasbudjeteista.

Tänä vuonna kuntoportaat rakennetaan Luolavuoreen ja Länsikeskuksessa sijaitsevaan Kalmasvuoreen. Kalmasvuoren kuntoporaat saavat rahansa asukasbudjetista. Vuoden 2023 aikana kuntoportaita tullaan rakentamaan Hirvensaloon, Pansio-Pernon alueelle sekä Vasaramäkeen.

Kalmasvuoren portaat tulevat sijaitsemaan Kankareenkujan ja Niitunniskatien välisessä maastossa ja niissä on 55 puista askelmaa. Luolavuoren kuntoportaat rakennetaan Luolavuoren kuntoradan ja pulkkamäen väliseen rinteeseen ja niissä on 65 askelmaa.

Hirvensalon kuntoportaat taas rakentuvat laskettelurinteille ja niissä tulee olemaan kaikkiaan 242 askelmaa kolmessa osassa.

Tiedotteen mukaan sen sijaan Pansio-Pernon sekä Vasaramäen kuntoportaiden suunnittelut ovat käynnissä ja tarkemmat tiedot portaista sekä niiden sijainnista ovat vielä työn alla. Molemmat portaat on tarkoitus rakentaa vuoden 2023 aikana kuntalaisten toiveesta asukasbudjettikohteina.

Lue lisää:

Korona sai suomalaiset kuntoportaille, eikä buumille näy loppua – kartalla on 277 portaat, katso mitkä ovat sinua lähimmät

Suosittelemme sinulle