Hyppää sisältöön

Länsi-Pohjan kuntien on katettava sairaanhoitopiirin noin 9,2 miljoonan euron alijäämä rahalla

Sairaanhoitopiiri päätti aiemmin, että alijäämä olisi katettu sairaanhoitopiirin peruspääomaa alentamalla. Lapin hyvinvointialue valitti päätöksestä, ja nyt sairaanhoitopiirin hallitus esittää valituksen hyväksymistä.

Peruspääoman alentaminen olisi ollut paras vaihtoehto Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin omistajakunnille, koska sen seurauksena kunnille olisi riittänyt taseeseen tehtävä omistusosuutta vastaava alaskirjaus. Kuva: Antti Ullakko / Yle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin omistajakuntien on sittenkin maksettava sairaanhoitopiirin noin 9,2 miljoonan euron alijäämä rahalla. Sairaanhoitopiiri päätti aiemmin, että alijäämä olisi katettu sairaanhoitopiirin peruspääomaa alentamalla.

Lapin hyvinvointialue teki päätöksestä kunnallisvalituksen. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin hallitus päätti tiistaina esittää valtuustolle valituksen hyväksymistä.

Myöskään sairaanhoitopiirin tarkastuslautakunta ei hyväksynyt peruspääoman alentamista, koska se oli kirjanpitosäännösten vastaista.

Kemin osuus alijäämästä on 4,2 miljoonaa, Tornion 2,5 miljoonaa, Keminmaan 930 000, Tervolan 620 000, Ylitornion 520 000 ja Simon 400 000 euroa.

Peruspääoman alentaminen olisi ollut paras vaihtoehto Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin omistajakunnille, koska sen seurauksena kunnille olisi riittänyt taseeseen tehtävä omistusosuutta vastaava alaskirjaus.

Lue myös: Lapin hyvinvointialue tekee kunnallisvalituksen Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiristä: ei hyväksy päätöstä alijäämien kattamisesta

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle