Hyppää sisältöön

Kaksi urakoitsijaa hakee ratayhtiö Kymiringiä konkurssiin

Kymiring Oy on kahdelle yritykselle velkaa yhteensä runsaat puoli miljoonaa euroa. Kymiring ei vielä kommentoi asiaa, koska yhtiö ei ole saanut konkurssihakemusta tiedoksi.

Tyhjä mutkitteleva asvalttinen moottorirata. Rata-aitaa, radan keskellä rengasvalleja. Kymiringin rata toukokuussa Iitissä.
Konkurssihakemuksen jättäjät katsovat Kymiringin olevan maksukyvytön. Arkistokuva radalta 25. toukokuuta 2022. Kuva: Petri Niemi / Yle
Sini Ojanperä
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaksi rakennusurakoitsijaa hakee ratayhtiö Kymiringiä konkurssiin. Yritykset ovat jättäneet konkurssihakemuksen Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen. Hakemuksen mukaan velkojilla on Kymiringiltä noin 370 000 euron ja 264 000 euron saatavat.

Molemmat velkojat ovat perineet saataviaan 13. kesäkuuta laadituilla konkurssiperusteisilla maksukehotuksilla, mutta Kymiring ei ole maksanut velkojaan.

Kymiringin toimitusjohtaja Riku Rönnholm kertoo Ylelle tekstiviestillä, ettei yhtiö ole saanut vielä hakemusta tiedoksi eikä siksi kommentoi asiaa tässä vaiheessa.

Kymiringin hallitus ja omistajat käsittelevät asiaa sisäisesti alustavasti tänään keskiviikkona ja tarkemmin sen jälkeen, kun hakemus ja sen sisältö on saatu tiedoksi, Rönnholm toteaa viestissään.

Lue myös:

Riskiarvion pahin uhka toteutui, kun MotoGP-kisa peruttiin: nyt tapahtumayhtiö selvittää, saako se rahojaan takaisin

Suosittelemme sinulle