Hyppää sisältöön

Juho Kautto ei halua enää ehdolle eduskuntaan – perustelee päätöstään työn ikävillä puolilla ja näkemyseroilla Äänekosken kunnallisjärjestön kanssa

Poliittisen keskustelun ilmapiiri on Kauton mielestä koventunut. Hän haluaa jatkossa antaa myös aikaa enemmän itselleen ja läheisilleen.

Juho Kautto eduskunnassa 24.10.2019
Juho Kautto valittiin kansanedustajaksi vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Arkistokuva. Kuva: Pekka Tynell / YLE
Heli Kaski

Äänekoskelainen vasemmistoliiton kansanedustaja Juho Kautto ei pyri ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa. Hän kertoo asiasta tiedotteessaan.

Kautto toteaa arvostavansa kansanedustajuutta, muttei pidä monista työn mukanaan tuomista piirteistä.

Kansanedustajan työ on hänen mielestään yhä enemmän itsensä ympärivuorokautista mainostamista. Poliittisen keskustelun ilmapiiri on Kautosta koventunut.

– Mielestäni nykyisenlainen politiikan hoitamisen suunta ei ole terveellinen. Kansanedustajan työ on yhä enemmän itsensä ympärivuorokautista mainostamista lehdistölle ja sosiaalisen median päivittämistä. Pitkäjänteisen yhteistyön ja ihmisten asioiden edistämisen sijaan on alkanut vaikuttaa merkityksellisemmältä, kuka onnistuu saamaan toteutuneista hankkeista kunnian itselleen. Poliittisen keskustelun ilmapiiri on myös koventunut ja palkitsee kovaäänisimmät ja nopeimmat somettajat. Tämä politiikan suuntaus on itselleni vierasta ja jopa vastenmielistä, kuvailee Kautto tiedotteessaan.

Kautto haluaa antaa jatkossa myös enemmän aikaa itselleen ja läheisilleen.

Päätöstä olla asettumatta kansanedustajaehdokkaaksi on helpottanut Kauton mukaan myös Vasemmistoliiton Äänekosken kunnallisjärjestön ilmapiiri.

– Kunnallisjärjestön johto ei nauti luottamustani, sillä järjestön viimeaikainen toiminta ei vastaa omia arvojani ja toimintatapojani. On ehdottoman tärkeää, että ehdokas saa omiltaan täyden tuen, mikä ei toteutuisi minun kohdallani. Toivottavasti Äänekoskelta löydetään ehdokas, joka nauttii luottamusta ennen kaikkea omien keskuudessa mutta myös yli puoluerajojen.

Juho Kautto valittiin kansanedustajaksi vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Hän jätti Äänekosken kaupungivaltuuston puheenjohtajuuden keväällä 2021 käytettyään alkoholia valtuuston kokouksen aikana. Hän jatkaa edelleen Äänekoskella kaupunginvaltuutettuna

Keskisuomalaisista istuvista kansaedustajista ainakin puolet on kertonut alkukesästä pyrkivänsä jatkokaudelle.

Lue myös:

Kourallinen kokeneita poliitikkoja jättää eduskunnan – katso Ylen kyselystä, ketkä lähtevät ehdolle ensi kevään vaaleihin

Vasemmistoliiton kansanedustaja Juho Kautto jättää Äänekosken kaupunginvaltuuston puheenjohtajuuden – käytti alkoholia valtuuston kokouksen aikana

Suosittelemme sinulle