Hyppää sisältöön

Lahden seudun bussiliikenteeseen tulee muutoksia heinäkuun alusta alkaen

Matkustajan kannattaa heinäkuun 1. päivästä eteenpäin varmistaa bussin numero ja reitti.

Ihmisiä seisoo kaupungin kadulla bussipysäkin vieressä. Osa odottaa lehmuksen varjossa. Taustalla näkyy turkoosi sähköpotkulauta.
Uudet tiedot busseista päivittyvät aikataulunäytöille heti muutosten tultua voimaan. Pysäkkien kyltit päivitetään heinäkuun aikana. Kuva: Sini Ojanperä / Yle
Sini Ojanperä

Lahden seudun bussiliikenteeseen tulee heinäkuun alusta muutoksia. Muutoksia tulee linjanumeroihin ja reitteihin.

Esimerkiksi Jalkarannan ja Tonttilan välillä kulkee jatkossa bussi numero 8, kun aiemmin linjanumero oli 28.

Lahden seudulla on otettu käyttöön uutta bussilinjastoa vuodesta 2020, ja nyt loputkin uudet linjat aloittavat liikennöinnin.

– Tavoite on ollut selkeyttää numeroita niin, että linjasto olisi käyttäjien kannalta selkeämpi. Lisäksi on tietysti katsottu myös sitä, että tehdään kustannustehokas linjasto eli saadaan mahdollisimman hyvä palvelu sillä resurssilla, mikä meillä on käytettävissä, perustelee LSL:n joukkoliikennepäällikkö Rauno Särkkäaho.

Busseilla on aluksi kesäaikataulu, eli vuoroja voi olla harvemmin kuin muina vuodenaikoina. LSL julkaisee talviaikataulut lähiaikoina.

Särkkäahon mukaan pienet viilaukset ovat vielä mahdollisia

– Keräämme herkällä korvalla palautetta ja seuraamme kokemuksia. Mitään isoja muutoksia ei nyt pysty nopeasti tekemään. Mutta jos siellä on jotain hienosäätöä, mitä meidän pitää huomioida, voimme katsoa, millä aikataululla sen pystyisi toteuttamaan

Lisätietoja on Lahden seudun liikenteen nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun), jossa voi myös jättää palautetta. Aikataulut ja reitit voi katsoa myös Waltti- tai LSL-sovelluksista.

Paperisia aikataulukirjoja jaetaan busseissa ja kauppakeskus Trion Lahti-pisteellä, josta voi myös kysyä neuvoa.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle