Hyppää sisältöön

Pahoinvointia, oksentelua, ripulia, huimausta – yli 10 ihmistä saanut oireita, Virtojen Kalettomanlahden uimarannalla uimakielto

Vedestä ei löytynyt bakteeriperäistä ongelmaa, nyt tutkitaan noroviruksen mahdollisuutta.

Ruohikkoa järven rannassa
Virroilla uimakielto jatkuu rannalla. Kuvituskuva. Kuva: Päivi Meritähti / Yle
Pasi Punkari

Virroilla sijaitsevan Kalettomanlahden uimarannan uimakielto jatkuu. Uimarannan epäilyttävästä vedestä tuli ympäristöterveydenhuoltoon ilmoitus tiistaina. Rannalla olevan hyppyrannan läheisyydessä oli veden pinnalla havaittu ohut kalvo.

Ympäristöterveydenhuollon tietoon on tähän mennessä tullut 11 sairastapausta rannassa uimassa käyneiltä henkilöiltä. Oireina on ollut pahoinvointia, oksentelua, ripulia, mahakipua, huimausta ja väsymystä.

Paikalta heti otettiin tiistaina vesinäyte ja se toimitettiin laboratorioon tutkittavaksi. Tavallisen bakteerivesinäytteen osalta vesi oli erinomaista ja bakteereja vain muutamia. Vedestä ei normaalisti tutkita viruksia, mutta vedestä otettiin keskiviikkona näyte myös virustutkimusta varten. Virusnäytteestä tutkitaan noroviruksen mahdollisuutta. Tulokset tulevat noin viikon kuluttua.

Kaikkia Kalettomanlahden Eu-uimarannalla 24. –28. kesäkuuta välisenä aikana uineita ja oireita saaneita pyydetään tekemään uimaveden saastumisepäilyilmoitus (siirryt toiseen palveluun).

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle